CE, nemultumita de proiectul de lege al Romaniei privind pariurile online

Miercuri, 06 Octombrie 2010, ora 10:43
2234 citiri
CE, nemultumita de proiectul de lege al Romaniei privind pariurile online
Foto: voceabasarabiei.net

Comisia Europeana este nemultumita de legislatia pregatita de Romania pentru reglementarea jocurilor de noroc si a pariurilor online, avand dubii serioase in ceea ce priveste compatibilitatea ei cu directivele europene, astfel incat Romania nu poate adopta legea in forma actuala.

Romania a notificat Comisia Europeana in privinta proiectului de lege la 2 iulie 2010.

Comisia Europeana a transmis marti Romaniei o opinie detaliata referitoare la obiectiile pe care le are, asteptand un raspuns din partea guvernului roman, astfel incat perioada de asteptare a fost prelungita pana la 3 noiembrie, timp in care legea nu poate fi adoptata.

Daca Romania nu ia in considerare obiectiile Comisiei, Bruxelles-ul ar putea decide lansarea procedurii de infringement.

Asociatia Europeana pentru Jocuri si Pariuri (European Gaming and Betting Association, EGBA), cu sediul la Bruxelles, a analizat proiectul de lege pregatit de guvernul roman si a identificat cateva prevederi neconforme cu legislatia UE.

Astfel, a observat EGBA, interzicerea activitatilor de marketing si promovare pentru companii cu licenta in UE, dar care nu sunt autorizate in Romania este discriminatorie.

Tot neconforma cu legislatia UE este conditia ca firmele de pariuri online cu licenta in UE sa aiba serverele in Romania, iar companiile online cu licenta in UE sa aiba sediul in Romania.

EGBA considera, de asemenea, nejustificata excluderea pariurilor mutuale online, in conditiile in care toate celelalte forme de jocuri online sunt permise.

"EGBA saluta dorinta guvernului roman de a reforma piata de jocuri de noroc si pariuri online. Totusi, EGBA observa ca Romania este cea de-a treia tara in ultimele 12 luni care primeste de la Comisia Europeana o opinie detaliata si care va trebui, ca si in cazul Danemarcei si Poloniei, sa renotifice (Comisia - n.r.) si sa-si modifice proiectul de legislatie", a declarat Sigrid Ligne, secretar general al EGBA.

"Sprijinim dorinta legitima a Romaniei de a-si reglementa piata jocurilor de noroc online, dar este important, din perspectiva protectiei consumatorului, ca politicile nationale in domeniu sa fie consistente.

Asa cum si Curtea Europeana de Justitie a confirmat in decizii luate recent, exista mijloace mai putin restrictive decat reglementarile obligatorii pentru a monitoriza si controla piata jocurilor si a pariurilor online", a adaugat Sigrid Ligne.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#Comisia Europeana pariuri online Romania , #Comisia Europeana
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
De ce doresc ai nostrii sa detina pe teritoriul national toate sistemele informationale?!? Ca sa faca posibila interventia ?!?... Smecheriile nu mai sunt la fel de posibile la nivel national pentru ca Imperiul preia controlul iar acest lucru nu convine.
Poza DEKAR
DEKAR
rank 5
Inteleg ca nu suntem in stare sa elaboram o lege a pensiilor constitutionala, dar...