Comisia Europeana a aprobat PNRR-ul Slovaciei, cu alocari semnificative pentru politicile de mediu

Luni, 21 Iunie 2021, ora 22:41

   

Comisia Europeana a aprobat PNRR-ul Slovaciei, cu alocari semnificative pentru politicile de mediu
Comisia Europeana a aprobat luni planul national de redresare si rezilienta (PNRR) al Slovaciei, ce cuprinde granturi in suma totala de 6,3 miliarde de euro, un procent de 43% din aceasta suma fiind destinat programelor de combatere a schimbarilor climatice, relateaza agentiile EFE si DPA.

Sunt cuprinse aici investitii in modernizarea retelei de transport feroviar, realizarea de piste pentru biciclete si a unei infrastructuri pentru incarcarea vehiculelor electrice, precum si programe de economie energetica pentru circa 30.000 de locuinte si pentru industrie.

Presedinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, a subliniat la Bratislava ca aceste masuri sunt in linie cu obiectivul atingerii neutralitatii climatice a UE pana in anul 2050. "Facem din pactul verde european o realitate", a spus ea la o conferinta de presa comuna cu premierul conservator slovac, Eduard Heger.

Capitala slovaca este una dintre escalele sefei executivului comunitar in turneul pe care ea il efectueaza in tarile UE carora le-au fost aprobate de Bruxelles planurile in baza carora pot accesa granturi si imprumuturi din fondul european de redresare post-pandemie 'NextGenerationEU', in valoare totala de 750 de miliarde de euro si destinat cu precadere tranzitiei ecologice si sectorului digital, cu alocari minime pentru aceste sectoare de 37% si, respectiv, 20%.

Slovacia alocat digitalizarii 21%, proiectele avand in vedere mai ales informatizarea administratiei publice pentru a oferi servicii mai bune cetatenilor, precum si informatizarea invatamantului, un alt beneficiar al digitalizarii urmand sa fie si sistemul judiciar.PNRR-ul slovac cuprinde de asemenea proiecte de investitii in sectorul de sanatate, respectiv construirea de noi spitale si modernizarea celor existente
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1778 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Nonpolitikon
rank 5
Decolmatarea bazinului hidrografic nu intră în politicile de mediu?
.
Nonpolitikon
rank 5
Înlocuirea bitumului, ale cărui proprietăți cancerigene sunt enorme,
din zonele pietonale, nu intră in politicile de mediu?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor