Comisia Europeană, despre criza din Afganistan: „Timpul expiră. E nevoie de o remaniere completă a regulilor de migraţie şi azil”

Duminica, 15 August 2021, ora 12:55
2881 citiri
Comisia Europeană, despre criza din Afganistan: „Timpul expiră. E nevoie de o remaniere completă a regulilor de migraţie şi azil”
Numeroase state membre se tem că evenimentele din Afganistan ar putea duce la o repetare a crizei migranţilor

Criza din Afganistan şi acţiunile Belarusului arată necesitatea unei remanieri a regulilor Uniunii Europene privind migraţia şi azilul, a susţinut duminică vicepreşedintele Comisiei Europene pentru promovarea modului de viaţă european, Margaritis Schinas, potrivit Reuters.

''Dacă există un lucru pe care l-au arătat situaţia din Afganistan şi acţiunile din Belarus, atunci acela este că timpul expiră cu privire la cât putem aştepta pentru a adopta o remaniere completă a regulilor de migraţie şi azil de care avem nevoie în Europa'', a declarat Schinas pentru cotidianul italian La Stampa.

Numeroase state membre se tem că evenimentele din Afganistan ar putea duce la o repetare a crizei migranţilor cu care s-a confruntat Europa în 2015-2016, când sosirea haotică a peste 500.000 de persoane din Orientul Mijlociu a pus la încercare sistemele de securitate şi de beneficii sociale ale ţărilor europene.

#migranti, #Comisia Europeana, #Afganistan , #Comisia Europeana