Comisia Europeana lanseaza o consultare publica in scopul revizuirii Regulamentului privind serviciile de roaming

Vineri, 19 Iunie 2020, ora 18:23
2974 citiri
Comisia Europeana lanseaza o consultare publica in scopul revizuirii Regulamentului privind serviciile de roaming
FOTO: Pixabay.com

Comisia Europeana a lansat, vineri, o consultare publica privind revizuirea si prelungirea Regulamentului privind serviciile de roaming, informeaza un comunicat al Executivului comunitar.

Incepand din iunie 2017, acest Regulament a eliminat tarifele de roaming pentru calatorii din UE si din Islanda, Liechtenstein si Norvegia. De atunci, de serviciile de roaming la preturile de pe piata nationala ("Roam like at home"), una dintre cele mai emblematice realizari ale pietei unice a UE, au beneficiat milioane de calatori din UE.

"Folosirea serviciilor de roaming, fara teama de facturi costisitoare neprevazute la intoarcerea din vacanta sau dintr-o calatorie de afaceri in strainatate, este acum ceva normal pentru europeni. Consumul este in crestere, iar cererea de servicii mobile arata ca 'roamingul la tarife nationale' s-a transformat intr-un obicei", a declarat vicepresedinta Comisiei Europene, Margrethe Vestager.

"In vara anului 2019, europenii au utilizat de saptesprezece ori mai multe date in roaming decat inainte de eliminarea suprataxelor pentru serviciile de roaming. Roamingul fara suprataxe le permite milioanelor de cetateni ai UE sa ramana conectati atunci cand calatoresc in strainatate. Calatoriile de afaceri si munca la distanta sunt mai accesibile, ceea ce aduce beneficii in special IMM-urilor. Comisia depune eforturi pentru a se asigura ca europenii pot continua sa se bazeze pe avantajele serviciilor de roaming fara taxe suplimentare in UE", a declarat la randul sau comisarul pentru piata interna, Thierry Breton.

Intrucat prevederile actuale expira in iunie 2022, Comisia preconizeaza ca va trebui sa propuna un nou regulament pentru ca europenii sa continue sa beneficieze de aceste avantaje si, prin urmare, va revizui si va prelungi Regulamentul privind serviciile de roaming. Odata cu lansarea consultarii publice, acest proces s-a pus in miscare.

Desi obiectivul pe termen lung ar fi acela de a garanta serviciile de roaming la preturile de pe piata nationala fara reglementarea pietei, pe termen mediu anumite masuri legislative continua sa fie necesare. Consultarea se va desfasura timp de 12 saptamani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lovitură pentru Ursula von der Leyen: alesul controversat numit de președinta CE pe un post profitabil a demisionat cu câteva ore înainte de prima sa zi
Lovitură pentru Ursula von der Leyen: alesul controversat numit de președinta CE pe un post profitabil a demisionat cu câteva ore înainte de prima sa zi
Controversatul ales de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru un post profitabil, și-a dat demisia cu câteva ore înainte de prima sa zi ca reprezentant al întreprinderilor...
Cu ce specificații vine noul smartphone Nothing 2A
Cu ce specificații vine noul smartphone Nothing 2A
Compania Nothing a anunțat oficial lansarea noului său model de telefon, Phone 2a, care își propune să redefinească segmentul mid-range al pieței de smartphone-uri. Acesta este al treilea...
#Comisia Europeana, #roming, #telefon, #preturi, #servicii telefon , #Comisia Europeana