Ziare.com

Comisia Europeana va avea un nou reprezentant in Romania

Vineri, 13 Decembrie 2013, ora 23:40

   

Comisia Europeana va avea un nou reprezentant in Romania
Reprezentantul Comisiei Europene in Romania va fi schimbat, incepand cu 1 ianuarie, in locul lui Nicolae Idu fiind numita Angela Filote.

Cu peste 20 de ani de experienta in managementul comunicarii institutionale, Angela Filote a lucrat in Romania, Turcia si Egipt, iar incepand cu anul 2010, la sediul Comisiei Europene de la Bruxelles, se arata pe site-ul Comisiei Europene.

In anul 1993, Filote a fost selectata pentru a configura echipa de presa si informare a noii reprezentante diplomatice a Comisiei Europene in Romania. In aceasta perioada, ea s-a ocupat de punerea in aplicare a strategiei de comunicare a Comisiei Europene pentru Romania. A stabilit, de asemenea, relatii cu presa locala, nationala si internationala si a intreprins activitati de informare a publicului.

In 2006, ea s-a mutat la Ankara, in Turcia, unde a pus in practica experienta acumulata cu privire la procesul de pre-aderare la Uniunea Europeana, in gestionarea principalului proiect de comunicare al Delegatiei UE din aceasta tara. Ulterior a lucrat ca sef-adjunct al Delegatiei UE din Egipt.

Dupa preluarea mandatului de catre actuala echipa a Comisiei Europene, in 2010, ea a devenit unul dintre purtatorii de cuvant ai acesteia, si anume cel responsabil pentru tema extinderii si politicii de vecinatate a UE.

Incepand cu anul 2011, Angela Filote lucreaza in cadrul Directiei Generale pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, unde se ocupa in principal de difuzarea informatiilor referitoare la politica agricola comuna, fiind responsabila de pregatirea campaniei de comunicare cu privire la reformele din cadrul acestei politici la nivelul intregii Uniuni.

Filote a studiat economie, stiinte politice si afaceri europene. In 1993 a obtinut titlul de Master in Filosofie, cu specializarea in relatii internationale, de la Universitatea din Amsterdam.

F.N.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2874 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nu cre' ca e cazu' sa se mai deranjeze cu noi

In curand, vom iesi din UE si ne vom integra in Uniunea Rusia-Belarus.

 

Ce bine-ar fi sa ne dea aia afara, ar fi meritat pe deplin!

Numai ca n-au curajul, ne tin asa, acolo, de mila, cred.Asa cum ne-au si acceptat, de fapt.

Cine are ceva de reclamat la Comisia Europeana

sa cerceteze site ul

http://ec.europa.eu/romania/index_ro.htm

Sunt in centru , se ajunge repede la ei pentru depunerea de petitii :

Reprezentanta Comisiei Europene in Romania

Strada Vasile Lasc─âr 31, 020492 Bucuresti

Telefon: (+ 40-21) 203.54.00

Fax: (+40-21) 316.88.08

E-mail: comm-rep-ro@ec.europa.eu

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor