Ziare.com

CE respinge deocamdata solicitarea privind reciprocitatea vizelor - reactia MAE

Sambata, 11 Octombrie 2014, ora 13:10

   

CE respinge deocamdata solicitarea privind reciprocitatea vizelor - reactia MAE
Comisia Europeana a adoptat, vineri, raportul referitor la situatiile de ne-reciprocitate privind politica de vize in cazul unor terte tari. Romania a cerut alaturi de alte state introducerea de vize pentru SUA sau Canada, dar solicitarea a fost deocamdata respinsa de CE.

Mai exact, este vorba despre faptul ca cetateni din state non-UE pot calatori fara vize in toate statele membre UE, dar nu si invers.

La inceputul anului 2014, Comisia Europeana a primit notificari din partea mai multor tari (Bulgaria, Croatia, Cipru, Polonia si Romania) care s-au plans de faptul ca cetatenii lor au nevoie de vize pentru a calatori in tari precum Statele Unite, Australia, Canada si Japonia, in schimb, cetatenii acestor din urma state pot veni pe teritoriul UE, si implicit in tarile lor, fara a avea vize, se precizeaza in comunicatul referitor la raportul Comisiei Europene.

Vize pentru SUA: Anuntul facut pentru romani de un oficial american

Vize pentru americani in UE sau ridicarea vizelor pentru romanii care merg in SUA? Interviu

Comisia Europeana considera ca pentru a se putea ajunge cat mai rapid la o situatie de reciprocitate deplina in privinta vizelor este nevoie de intalniri tripartide regulate, la care sa participe reprezentanti ai tarilor UE care inca mai au nevoie de vize, ai statelor terte si ai Comisiei.

"Primele intalniri au aratat ca este nevoie de mai multe clarificari si informatii. Situatia va fi reevaluata dupa 6 luni. Comisia considera ca, in acest moment, nu ar fi oportuna suspendarea de la obligativitatea vizelor cerute pentru anumite state de catre tarile terte in cauza", se arata in documentul citat.

Intr-un punct de vedere remis redactiei Ziare.com, reprezentantii MAE precizeaza ca "raportul reprezinta o etapa intermediara, si nu finalizarea procedurii".

"Acesta etapa va fi continuata prin noi schimburi de vederi in cadrul mecanismului tripartit instituit de Comisie urmand ca situatia sa fie re-evaluata din nou, dupa alte sase luni. Obiectivul final al tuturor acestor demersuri este asigurarea reciprocitatii depline in materie de vize cu statele terte in situatie de nereciprocitate, prin exceptarea de la obligativitatea vizelor de scurta sedere a tuturor cetatenilor UE.

In consecinta Romania, alaturi de partenerii sai din mecanismul tripartit, se afla intr-o etapa intermediara in privinta demersurilor pentru atingerea obiectivului mentionat, nefiind in acest moment vorba de incheierea procesului. Prin urmare este incorect si chiar contraproductiv a se vorbi, la acest moment, despre o respingere a vreunei cereri a Romaniei de catre Comisia Europeana si, cu atat mai putin, de un teoretic esec. Aceasta cu atat mai putin cu cat tot ieri, 10 octombrie 2014, Romania a obtinut, in relatia cu Canada, includerea pe lista Tarilor de Origine Desemnata, pas foarte important in procesul de ridicare a vizelor pentru cetatenii romani", se arata in comunicatul MAE remis Ziare.com.

SUA promit liberalizarea vizelor pentru toti cetatenii UE

In luna februarie, Romania a notificat institutiile europene cu privire la acele state, printre care si SUA, care nu respecta regimul de reciprocitate in materie de scutire de vize fata de cetatenii romani care calatoresc pe teritoriul unor state terte, a precizat MAE.

"Conform obligatiilor impuse prin prevederile recentului Regulament European 1289/2013, Romania a notificat deja institutiile europene cu privire la acele state care nu respecta regimul de reciprocitate in materie de scutire de vize fata de cetatenii romani care calatoresc pe teritoriul unor state terte aflate pe lista pozitiva a UE (Anexa II a Regulamentului 539/2001). SUA este unul dintre statele care constituie obiectul notificarii", arata MAE.

MAE: Romania a notificat UE cu privire la statele care nu respecta regimul vizelor

Regulamentul European 1289/2013 stabileste un mecanism foarte clar cu anumite obligatii pentru statele membre, pe de o parte, si Comisia Europeana, pe de alta parte.

"Odata declansat, mecanismul de reciprocitate presupune o serie de etape si termene pe care statele membre vizate, respectiv Comisia Europeana le parcurg in virtutea acestuia, finalitatea urmarita fiind aceea de a asigura, de catre statul tert vizat, reciprocitatea deplina cu privire la exonerarea de la obligativitatea detinerii vizelor", explica MAE.

De asemenea, Ministerul de Externe reaminteste ca rata de refuz a cererilor de viza a cunoscut in anul fiscal care s-a incheiat cea mai mare reducere, de la 17% in anul anterior la 11,5%.

In plus, Romania continua demersurile in plan bilateral pentru accelerarea procesului de amendare a legislatiei americane in materie de vize, care va crea conditii mai permisive accederii in program.

C.B.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7106 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
43 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente
 

 

CE respinge reciprocitatea vizelor

"Comisia Europeana considera ca pentru a se putea ajunge cat mai rapid la o situatie de reciprocitate deplina in privinta vizelor este nevoie de intalniri tripartide regulate, la care sa participe reprezentanti ai tarilor UE care inca mai au nevoie de vize, ai statelor terte si ai Comisiei"
SOLUTIA: pana cand se ajunge la tratamente reciproce egale, PUNETI VIZE cetatenilor statelor care cer vize!

 

Romanii sa ramana in tara la munca

D e ce nu recunoaste guvernul Roman ca toti romanii cu bani cand merg la ambasadele amerikane si canadiene isi iau viza fara probleme, doar saraciile si fomistii -flamanzi nu isi pot lua vizele pentru ca se stie ca vor sa ramana la munca ilegal, suntem noi romanii destepti sau asta o credem noi dar aia sunt peste noi cu 200 de ani din toat punctel de vedere, sa nu uitam ca noi romanii copiem de la ei nu invers, daca tot ne credem asa destepti de ce nu facem si noi un singur lucru bun in lume prin care sa fim cunoscuti in afara de cerseala, prostitutie, hotie,coruptie ?

cand o sa faci diabet, "ca va veni si vremea 'ceea

", sa te tratezi cu orice, numai cu insulina lui Pavelescu nu...
Si cand o sa vrei sa treci Atlanticul, sa-l treci cu orice, numai cu un avion cu reactie nu...
Si cand o fi sa ajungi sub pamant, sa n-ai nici preot si nici cruce...

In luna februarie, Romania a notificat institutiile europene cu privire la acele state, printre care si SUA, care nu respecta regimul de reciprocitate in materie de scutire de vize fata de cetatenii romani care calatoresc pe teritoriul unor state terte, a precizat MAE.

Reprocitatea vizei e obligatorie!

Suntem state suerane, SUA si Romania sunt egale in fatza legii!
Deci daca cetatzenii romani au nevoie de viza pt calatorie in SUA, la fel, cetatzenii SUA ar trebuie sa ceara viza pt intrarea in Romania!
E un principiu de baza al democratiei, egalitatea in drepturi!

..........Ma maxi'mini.Egali in reciprocitati?!...

...Un soarece si un elefant traverseaza un pod. Si se aude un buum,bumm la pasii facuti.Si soricelul[roman] zice: ce mare zgomot facem noi trecind podul!...
Egali militar,la PIB,drepturi cetatenesti,coruptie, justitie,prestigiu international,universitati,astronautica, premii Nobel samd? Da zii ma, sa stim si NOI, aia Neimpietriti in Comunism! Sfinxul tau, egal cu sfinxul Nostru!?...
viorel ratiu cincinnati oh usa

In plus,

curatati-va tara de corupti! Nu putetm cere vize atata timp cat tarile civilizate nu au o garantie ca cel care cere viza este un bun cetaean si nu Nicusor Constantinescu, Mazare, Trita Fanita, Niki Spaga.

...si nu uita tiganii, hotii si cersetorii

Alde Nicusor cheltuieste bani acolo, nu cerseste si nu fura, a furat in Romania dar pe americani nu-i intereseaza.

Omidutooo!!

Nu mai bate cimpii.Romanii sint extrem de bine vazuti in Canada.Spui ca esti roman si ai luat jobul.Fiecare natie are infractorii ei,dar nu la nivelul vostru.Voi sinteti un dezastru mai putin tu.Daca 80% dintre tiganii tai, ar fi fost ca tine,nu mai era nevoie,sa va schimbati numele din tigani in rromi.

Omiduțo!

ne privești cam de sus! Tu pe ce cracă stai!? Ai grijă la păsărelele ciugulitoare!... A propos, peste baltă, acolo unde zici tu că nu ar fi corupție și chestii din astea de pe la noi... se stropește cu insecticid ecologic! De-aia sunt omiduțele grase și frumoase, nu pricăjite ca cele de pe la noi. De-aia vrem și noi in America, cat mai repede și fără vize..., ca să beneficiem de binefacerile insecticidului ecologic. Fluturașul tău.

Hai vezi!!

Ca insulina lui Pavelescu, a fost descoperita inainte de Canadieni si ar mai fi un aspect;cu o viza turistica,este tare greu sa gasesti de munca in toata america de nord.Ceva constructii ,sau agricultura,asa ca cine chiar vrea sa vina in Canada ,sa emigreze legal.

@culita

Tiganii mei sunt oameni ca toti oamenii, cu nimic mai prejos decat candienii sau americanii. Asta sa-ti intre bine-n cap!

America niciodata nu a negociat nimic cu UE

iar mai este o situatie foarte dificila pentru germania sa impuna vize pentru americani,nemti sint practic ocupati de US army si sute de avioane de vanatoare prin toata europa,cum credeti voi ca soldati americani vor sta la coada in germania sa ia viza, de asta germania nu vor sa cada de nimicuri in fata la toata europa ca nu au nici o putere la iei in tara fata de USA,si pentru ce pentru romania.

EU de fatada

Cred ca ajunge cu talentele americanilor, canadienilor si ale comisiei in ceea ce priveste vizele.
Ar trebui sa votam impotriva a tot ce se poate in relatiile cu tarile care ne cer viza, pana cand nu suntem tratati ca cetateni europeni. Fara sa dam nici un fel de explicatii.
Si noi si bulgarii si polonezii.
De altfel, daca nu ar fi doar birocratie si coruptie, Comisia Europeana ar face pasapoarte unice pentru toti cetatenii ei.
Cu ce sunt ungurii mai rasariti ca noi de nu au nevoie de vize?

 

Hahahahaha

Cine baga in seama tara asta rrumanika? cand noi pe unde mergem facem numai rau? de ce sa ne dea Americanii si Canadienii vize? cand in Romania vor veni straini sa munceasca exact la nivelul romanilor plecati afara atunci sa primim vize,sincer nu sunt de acord sa ni se dea vize pana nu facem ordine in tara noastra, sa incercam sa urcam in standardele de viata si dupa vizele, cum sa ne primeasca pe noi o natie de saraci-fomisti-flamanzi?

 

@Bumsen

Infractionalitatea nu are nici culoare si nici etie, are doar indivizi certati cu legea, care pot apartine oricarei etni sau nationalitati si pot avea orice culaoare.

 

bai viorel car[n]atiu

Vezi mai bine de criminalitatea de la voi din Cincinnatti:
"CINCINNATI —Cincinnati police are investigating the 53rd homicide of 2013" la o populatie de 296,943 locuitori.
Si vedeti de criminalitatea din dinspre Mexic.

Asa ca mai lasa-ne cu talentele tale.

Votezi cu tizul tau Viorel?

hahahaha

Cine sa primeasca o natie de traistari in America si Canada fara viza? au ei saracii lor, nu le mai trebuiesc cersetori, prostituate,hoti, fomisti, flamanzi din rromanika , astia suntem noi romanii exact ce am enuntat mai sus si vad nomal sa nu ne primeasca nimeni , lasa sa stea romanii in tara lor la munca sa faca avere in tara lor sa nu i-a locurile de munca altora pentru ca in rrumanika nu vine nimeni la munca , daca tot suntem asa de tari si smecheri de ce nu vine nici un stran dintr-o tara civilizata sa munceasca in Romania? daca suntem asa de smecheri de ce platim muncitorii cu 100 de euro pe luna ? abia astept sa-mi raspunda un postac de pe aici, sa imi demonstrati ca rrumanika e o tara civilizata sa merite vize atunci cnd romanii or sa poata demonstra ca au salarii bune si nu vor sa plece in vizita la neamurile si rudele lor din Amerika sau Canada care oricum ii sponsorizeaza trimitand bani in rrumania

 
 

 

De ce ne miram ca britanicii...

...nici nu vor sa audă de UE, are logica!!! Pe langă ca te imprumuta cu niște dobanzi de plătesc si nepoți tai, iți limitează libertatea in propria tara!!!

 

Hmmm

Atunci ce cauta romanii in Anglia? de ce nu raman pe taramurile natale sa munceasca ca sa nu fie indatorati? de ce nu raman sa munceasca la rumanika pe 100 de euroi ? de asta imi este mie scarba, noi nu ne putem handi de foame da vorbim de rau tari care ne dau de munca si papica sa nu facem foamea la rrumanika

vezi sa nu te ineci in voma proprie...

rata de refuz a cererilor de viza a cunoscut in anul fiscal care s-a incheiat cea mai mare reducere, de la 17% in anul anterior la 11,5%

Poate iti dau papica tie....

...dar nu baga pe toți intr-o oala cu tine!!! Sunt o mulțime care merg sa lucreze pentru ca pregătirea pe care o au nu este recunoscuta corespunzător in Romania, precum cei care lucrează la Microsoft ori te pomenești ca tot la Microsoft ''lucrezi´´ si tu cu un pahar de plastic la poarta si cu poza neamurilor tale in mana??? Ca ti-au dat o pătura, un sandwich si o sticla de apa nu inseamnă ca mor americanii de dorul tău!!! Ori te pomenești ca te-au invitat la dineu la Casa Alba?!

hahahaha

De 25 de ani suntem numai intr-un esec dar nu vrem sa recunoastem , apropo cine nu a fost in Ungaria poate sa vorbeasca urat de unguri, sunt cu 100 de ani peste noi, sa ne dea vize cand o sa fim la nivelul ungurilor si asta cred ca va fi peste vreo 25 de ani

 

@MacGigi

Cetatenii romani, indiferent de nationalitate sau etnie, ar trebui sa calatoreasca liber in toata lumea. Nu ascunsi prin tomberoane, camionete sau mai stiu eu ce. Dar vezi tu, acest lucru nu se poate intampla decat atunci cand Romania va fi recunoascuta in lume ca un stat democratic, demn, cu o Justie libera, cu ochii si urechile deschise si mereu cu treaba.

Omidutooo!!!

80% din tiganii tai,sint jeguri umane,ca sint si 20% oamenii ,este altceva.Si sa-ti mai spun un lucru Omiduto.Cind cineva are o problema,trebuie sa o recunoasca ca s-o rezolve.Pa Omiduto.Pe tine te stimez,nu ca ai scoala ,ca esti om,in rest mai gindeste-te unde este dreptatea.

Ramane ca pana acum: Mergeti in Mexic, si dupa aceea faceti ca

mexicanii. Treceti Rio Grande fraudulos si apoi urcati pian la Niagara Falls! Intr-o camioneta de 5 locuri pot incapea pina la 60 de rromani cu puradei cu tot si cu balusoanele de boarfe... Un amanunt, nu va opriti la frontiera, nu radeti la politisti, tundeti-va scurt, taiati-va mustata!
Daca va prind, cereti azil politic!!!

 

@MacGigi

Ete, fleosc!

De ce draga Omiduta? Crezi ca este mai simplu sa

stramtoarea Behring cu colacul de cauciuc?
Pai ce va scriu este extras din presa locala :)))
Haoleu daca va mint! Rasa bronzata a ajuns de citi va anisori pe acolo.
"Ie din ce in ce mai multi candieni"... gagio...

 

 

voi suntetzi

grei de cap , daca v-atzi gandit vreo data ca vetzi fi egali in Europa.tot estul europei sunt doar milioane de consumatori si fortza de munca ieftina. voi decat luatzi ordine si intotdeauna votatzi pentru.la orice comentariu care nu este in linie cu ineresele greilor din UE va dau cu flit , ca in cazul de fatza.si nu putetzi face nimic, inghitzi galusca si taci.va amintitzi de axa bucuresti - London -Washington? ce navi suntetzi , voi chiar atzi crezut.

doua opt servatii...

" voi decat luatzi ordine si intotdeauna votatzi pentru." asa este: 75% au votat pentru!

"va amintitzi de axa bucuresti - London -Washington? ce navi suntetzi , voi chiar atzi crezut."
pai axa asta am inventat-o noi, si nu imperialistii anglo-americani care nu sunt asa de naivi sa creada ca este posibil sa existe o axa ...stramba deoarece, chiar daca nu sunt asa de chiulti si dishtepti ca noi, cunosc faptul ca o axa este definita de DOUA puncte si nu trei.

@carramba...

pe o axa definita prin 2 puncte, exista o infinitate de puncte, nu numai 3... isi gasesc si alti parliti locul...

Neocolonialismul european este efectul functionarii asimetrice a cel

celor patru libertati - Tarile sarace cu economii slab dezvoltate "beneficiaza" de libera circulatie a persoanelor, ceea ce creeaza emigratie cu reactii adverse in tarile destinatie, brain drain si externalizarea cronica a fortei de munca calificate - Tarile bogate cu economii puternice beneficiaza de libera circulatie a mărfurilor, serviciilor si a capitalurilor, ceea ce creeaza intarirea economiilor acestora in detrimentul tarilor slab dezvoltate economic - Un curent win-win pentru cei bogati si lose-lose pentru cei saraci, cresterea discrepantelor intre bogatii si saracii continentului - In aceasta idee, continuarea integrarii europene si visul "Statelor Unite ale Europei" sunt mituri propagandistice desfiintate de realitate - Lacomia oarba a liderilor europeni fara viziune este inamicul principal al viitorului pasnic si prosper al intregului continent - Ma mira naivitatea ultimilor veniti care cred ca niste petece de hartie pot sa le asigure dezvoltarea, pacea si securitatea - Azi, reciprocitatea vizelor, maine, angajamentele NATO

 

@Pieronim

Eu m-am scoborat din copac cam de multisor, lucru pe care ti-l doresc si tie!

 

da' ce-ai cautat si ce-ai facut omidutzo....

...in copac?

Aceasta este intelegerea dintre guvernul roman si cel american ca sa

fie necesara viza pentru a calatori. USA nu este o tara turistica, romani "americanizati" nu prea au timp de vizite, pe de alta parte numarul celor ilegali in US este astronomic. Nu cred ca US poate face fata...la "invazia" tinerilor romani care vor sa vina in US. Si in USA este foarte greu sa-ti gasesti un servici

 

mae-ul condus de pesederastul medgidiot corlatean....

"....ieri, 10 octombrie 2014, Romania a obtinut, in relatia cu Canada, includerea pe lista Tarilor de Origine Desemnata, pas foarte important in procesul de ridicare a vizelor pentru cetatenii romani", se arata in comunicatul MAE remis Ziare.com."
http://www.ziare.com/europa/comisia-europeana/esec-pentru-diplomatia-romaneasca-ce-respinge-solicitarea-privind-reciprocitatea-vizelor-1327018#adaugare-comentariu
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
...induce in eroare cetatenii romani deoarece nu explica ce inseamna "Tara de Origine Desemnata" care de fapt este "Tara de Origine Desemnata SIGURA"- chestie care se traduce in fapt ca cetatenii tarii respective nu mai pot solicita azil si statut de refugiat si nu se vor mai putea bucura de ajutoare sociale si asistenta medicala gratuita.
pentru detalii, a se vedea urmatorul site:
https://ca.news.yahoo.com/feds-add-romania-four-others-countries-called-safe-204014308.html?
asa ca mae-ul medgidiotului pesederast corlatean arunca praf in ochi ramanului cetatean.
p.s. nu trebuie uitate nici promisiunile solemne si asigurarile asiguratoare pe care mae-ul medgidiotului corlatean si medgidiotul corlatean personal le-au dat in scris verbal cum ca in mod sigur Romania va fi in anul 2012 intrata in Spatiul Schengen-ian, iar acum, in 2014 tot pe dinafara suntem. va amintiti cum isi justifica medgidiotul corlatean afirmatia fluturand un petec de hartie cu semnatura lui dottore prim-plagiatore viorel si a premierului francez din acea vreme Ayrault? petecul ala de hartie avea aceeasi valoare ca petecul fluturat de Chamberlain si care purta semnatura lui hitler.....

 

@ al 41-lea 12.10.2014, 15:29

"@carramba...
pe o axa definita prin 2 puncte, exista o infinitate de puncte, nu numai 3... isi gasesc si alti parliti locul..."
al 41-lea 12.10.2014, 15:29

asa o fi, numai ca o axa este o linie dreapta definita de doua puncte. avand in vedere ca bukalele, Londra si Washington-ul nu sunt coliniare, este evident ca axa asta este ...stramba! simplu p...rofundule cunoscator al geometriei elementare din pridvor.
p.s. tu ai trecut de a 4-a primara, ca ce sustii tu nu iese la socoteala?

12.10.2014, 15:29

 

axa era in mintea lui basescu: la el toate sunt strambe, chiar

si dreptele...
In afara de asta, carrandasule, axele sunt de mai multe feluri, uneori curbe, ceea ce s-ar potrivi atat cu Roma/Berlin/Tokyo cat si cu cea din capul basescului.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor