MAE: Comisia Europeana a clasat 12 proceduri de infringement la adresa Romaniei

Vineri, 29 Iunie 2018, ora 08:20
2991 citiri
MAE: Comisia Europeana a clasat 12 proceduri de infringement la adresa Romaniei
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul de Externe sustine ca 12 proceduri de infringement la adresa Romaniei au fost clasate de Comisia Europeana in perioada 4 mai - 18 iunie 2018.

De asemenea, potrivit unui comunicat remis Ziare.com, in acelasi interval CE s-a desistat intr-o clauza aflata pe rolul Curtii de Justitie a Uniunii Europene.

Nota privind stadiul actiunilor in constatarea neindeplinirii obligatiilor declansate de Comisia Europeana impotriva Romaniei a fost prezentata in cadrul sedintei de guvern de joi, 28 iunie.

Citeste si: Prima sedinta a Guvernului dupa motiune: Dancila promite spitale, un aeroport nou in Bucuresti si ca vom naviga pe Dambovita si Arges (Video)

"Documentul in cauza contine informatii detaliate referitoare la actiunile privind neindeplinirea obligatiei de comunicare a masurilor nationale de transpunere a directivelor UE si la actiunile privind transpunerea sau aplicarea incorecta a dreptului UE, fiind evidentiate si demersurile necesar a fi realizate de catre institutiile de linie cu atributii in domeniu. Nota cuprinde si rezultatele inregistrate in perioada 4 mai - 18 iunie 2018 in procedurile de transpunere si aplicare a actelor legislative ale Uniunii Europene", se arata in comunicatul citat.

Se precizeaza ca, in perioada mentionata, CE a clasat 12 proceduri de infringement, a suspendat decizia de sesizare a Curtii de Justitie a Uniunii Europene intr-o cauza si s-a desistat intr-o cauza aflata deja pe rolul instantei europene - aceasta din urma va fi radiata.

Totodata, au fost notificate Comisiei Europene masurile de transpunere a trei directive europene si a fost inchis favorabil un dosar EU Pilot, mai arata ministerul.

"Romania realizeaza demersuri active pentru a asigura transpunerea legislatiei europene in cea nationala. La nivelul MAE, am urmarit si am reusit sa crestem gradul de constientizare la nivelul institutiilor si autoritatilor publice a particularitatilor procedurilor de infringement si sa acceleram adoptarea actelor normative de transpunere.

Impreuna cu institutiile competente in domeniile care fac obiectul actiunilor, am intarit dialogul institutional cu reprezentantii Comisiei Europene si am instituit si instituim acele masuri necesare pentru evitarea sesizarii Curtii de Justitie a Uniunii Europene si pentru evitarea pronuntarii unor hotarari de condamnare a statului roman", a declarat Cristian Winzer, secretar de stat pentru relatii interinstitutionale si juridice in cadrul MAE, potrivit sursei citate.

Citeste si Ministerul de Externe le raspunde celor 12 state pe tema Codurilor Penale

A.D.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#infrigement Romania Comisia Europeana , #Comisia Europeana