Ziare.com

Martin Schulz: Romania trebuie sa aplice imediat recomandarile Comisiei Europene

Joi, 19 Iulie 2012, ora 10:55

   

Martin Schulz: Romania trebuie sa aplice imediat recomandarile Comisiei Europene
Romania trebuie sa aplice "imediat" recomandarile formulate de Comisia Europeana si sa respecte standardele Uniunii Europene, afirma presedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

"Suntem o Uniune a valorilor comune si a increderii reciproce: toate statele membre trebuie sa respecte institutiile democratice, independenta sistemului judiciar si statul de drept", a declarat Schulz pentru agentia italiana ANSA, referindu-se la raportul Comisiei Europene privind situatia din Romania.

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat, miercuri, in prezentarea raportului elaborat in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, ca Romania a facut un pas inapoi de pe marginea prapastiei, dar ca trebuie sa-si respecte angajamentele, situatia urmand a fi monitorizata, un nou raport urmand sa fie adoptat in acest an.

Inaltul oficial european a asigurat ca va fi monitorizata in continuare "cu mare atentie" evolutia din Romania si respectarea angajamentelor asumate de catre premierul Victor Ponta pentru reinstaurarea respectului pentru statul de drept si independenta sistemului judiciar.

Barroso a aratat ca evenimentele din ultimele trei saptamani din Romania au fost o sursa de ingrijorare pentru Comisia Europeana si UE, iar acestea "au zdruncinat" increderea in Romania. "Politicienii nu trebuie sa incerce sa ii intimideze sau sa ii atace pe judecatori inaintea deciziilor care ar putea sa nu le convina, iar componenta Curtii Constitutionale nu poate fi schimbata peste noapte", a subliniat Barroso.

Raportul Comisiei Europene, dat publicitatii miercuri la Bruxelles, arata ca in cursul acestor cinci ani au existat perioade de progres si de regres, momente in care cooperarea a functionat bine si momente in care mecanismul s-a confruntat cu atitudini ostile si a intampinat rezistente. Prin urmare, prezentul raport recunoaste progresele globale inregistrate de la aderare.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1555 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Romania este o tara balcanica cu conducatori balcanici

Ponta, Antonescu si USL&Co trage pe sfaoara UE si NATO!

 

Sunteti naiv herr Schulz

Deja in legea de aprobare a OUG 38/2012 s-a introdus :
"..cu exceptia hotăririlor care vizează autonomia internă a Parlamentului, cit si a actelor juridice cu caracter individual."
Deacum inainte sa vezi cite EXCEPTII ce nu pot fi verificate de CCR vor fi.

 

SE TIN CU DINTII

de aceasta exceptie pentru ca daca raman fara ea (si vor ramane) blaga si anastase ii vor ataca la curtea constitutionala si isi vor recapata pozitiile in parlament....inca o dovada ca asistam la o lovitura de stat....un motiv pentru care aceata exceptie nu poate fi acceptata.......o majoritate parlamentara poate demite intreaga opozitie fara ca aceasta decizie sa poata fi contestata.

lasam deoparte ca noi trebuie sa fim mai 'democrati' decat toata

uniunea europeana. peste tot, mai putin in lituania, referendumul se valideaza cu 50%+1 dintre participantii la vot. de ce la noi trebuie sa fie 50%+1 dintre votantii de pe liste? altfel decat in orice alta tara din ue? aliatii pdl din PPE stiu, si doar ei. ceea ce barosu asta se face ca nu stie e ca in romanica justitia nu a fost independenta niciodata, iar in ultimii s-a aflat (si inca se afla) in mana pedelistilor si a lui base, prin miile de numiride magistrati facute de base. de doua ori mai multe decat au facut ilici si emil la un loc. iar ccr este o alta coada de topor in mana basului, cu judecatori numiti exclusiv politic. ccr e, practic, parlamentul superior al ro. cu majoritatea judecatorilor numiti acolo si controlati, prin aratarea pisicii cu unele dosare de la serviciile secrete, de catre basescu, e lesne de inteles cui sunt favorabile deciziile. in concluzie, barosul ar trebui mai intai sa se intereseze mai bine care e realitatea de fapt, si nu doar sa faca comentarii in baza aliantei cu pdl din parlamentul european.

 

@gica contra

mai intaii trebuie sa explici europei ce articol(le) din constitutie au fost incalcate grav de basescu in 2007 si in 2012......si abia dupa aceea poti sa umbli la pragul electoral al referendumului.

Raportul Comisiei Europene...

o facatura nerusinata,injositoare pentru institutia care permite asemenea "emanatii".Barroso sustine ca evenimentele din Romania,a zdruncinat increderea....
In privinta recomandarilor lui Martin Schultz Anastase,cred ca a baut apa cu paharul comunistului Barroso sau,cu paharul pentru pentru cocteil vodca-urina(conform "invataturilor"lui guru Bivolaru) al Monicai Macovei.Altfel nu se explica halucinatiile "oficialilor"UE.Ce or fi facut astia timp de 8(opt)ani?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor