Presa olandeza: Frans Timmermans a fost hartuit in timpul vizitei in Ungaria

Vineri, 22 Februarie 2019, ora 21:49
7126 citiri
Presa olandeza: Frans Timmermans a fost hartuit in timpul vizitei in Ungaria

Presa locala ungara si mai multe persoane neidentificate l-au intimidat pe prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, in timpul vizitei efectuate de acesta in Ungaria saptamana trecuta, scrie vineri ziarul olandez De Telegraaf, citat de Reuters.

Timmermans, care este si candidatul socialistilor europeni pentru postul de presedinte al Comisiei Europene, fiind in acelasi timp dispretuit de partidele nationaliste din estul Europei, inclusiv din Ungaria, a fost hartuit pe parcursul intregii sale vizite in aceasta tara de ziaristi ostili, care au reusit cumva sa-i afle programul, chiar si acele activitati ce nu au fost anuntate public, a adaugat publicatia.

Printre sarcinile sale ca prim-vicepresedinte al Comisiei Europene se numara si cele legate de respectarea statului de drept, subiect de frictiune intre executivul comunitar si liderii ungari sau polonezi. Timmermans este vazut drept promotorul initiativei prin care sa fie taiate fondurile europene acelor state ale UE despre care Comisia Europeana considera ca incalca statul de drept.

Potrivit responsabilului pentru comunicare al Partidului Socialist ungar (de opozitie), Balazs Lang, Timmermans s-a vazut confruntat cu "propagandisti ostili", care l-au intampinat aproape la fiecare oprire pe parcursul vizitei sale, el venind in Ungaria pentru a-si manifesta sprijinul fata de socialistii ungari in perspectiva alegerilor europarlamentare.

Un clip video cu o astfel de confruntare a aparut pe YouTube si il arata pe un reporter ungar in timp ce-l acuza pe Timmermans ca doreste sa aduca refugiati in Ungaria. Cand Timmermans a incercat sa-i vorbeasca, a fost frecvent intrerupt sau i s-a spus ca este un mincinos.

Potrivit publicatiei De Telegraaf, Timmermans a afirmat apoi ca "ar fi trebuit sa se astepte la o asemenea ostilitate din partea partidului de guvernamant (Fidesz-ul premierului conservator Viktor Orban - n.red.) si presei care-l sustine". "Este insa nefiresc sa se intample un asemenea lucru intr-un stat membru UE", a completat el, conform aceluiasi ziar.

Citeste si:
Cât ar putea câștiga un profesor debutant. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu, aflat în fața unui nou protest
Cât ar putea câștiga un profesor debutant. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu, aflat în fața unui nou protest
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat luni, 23 mai, că va solicita majorarea prin lege a salariilor profesorilor debutanți. ”Propunerea mea este să avem un debut de salariu...
Ce prevede pachetul de măsuri sociale adoptat de coaliția de guvernare . Suma cheltuielilor din programul ”Sprijin pentru România”
Ce prevede pachetul de măsuri sociale adoptat de coaliția de guvernare . Suma cheltuielilor din programul ”Sprijin pentru România”
Coaliția de guvernare a decis astăzi lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice de ”Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro. Pe scurt, acest pachet...