Ziare.com

Romania pierde la CJUE procesul aerului toxic din Capitala: Nu s-au respectat directivele europene

Joi, 30 Aprilie 2020, ora 14:22

   

Romania pierde la CJUE procesul aerului toxic din Capitala: Nu s-au respectat directivele europene
Romania nu si-a indeplinit in zona orasului Bucuresti obligatiile stabilite prin Directiva europeana privind calitatea aerului inconjurator si un aer mai curat pentru Europa din anul 2007, a constatat joi Curtea de Justitie a Uniunii Europene.

Instanta europeana a aratat ca din anul 2007 si pana cel putin in anul 2016, cu exceptia anului 2013, in Bucuresti au fost depasite valorile-limita anuale pentru concentratiile de PM10.

Este vorba de procesul deschis de Comisia Europeana in octombrie 2018 privind calitatea aerului din Bucuresti, depasirea concentratiilor de PM 10 - emisiile poluante generate de industrie, trafic si incalzirea locuintelor. Autoritatile din Romania trebuiau sa implementeze mai multe masuri dispuse prin directive europene pentru a reduce aceste concentratii.

"Romania, pe de o parte, prin nerespectarea sistematica si persistenta, din anul 2007 si pana cel putin in anul 2016, a valorilor-limita zilnice pentru concentratiile de PM10 si prin nerespectarea sistematica si persistenta, din anul 2007 si pana in anul 2014 inclusiv, cu exceptia anului 2013, a valorilor-limita anuale pentru concentratiile de PM10 in zona RO32101 (Bucuresti, Romania), nu si-a indeplinit obligatiile care ii revin in temeiul articolului 13 alineatul (1) din Directiva 2008/50/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 21 mai 2008 privind calitatea aerului inconjurator si un aer mai curat pentru Europa coroborat cu anexa XI la aceasta si, pe de alta parte, nu si-a indeplinit, in ceea ce priveste aceasta zona, incepand din 11 iunie 2010, obligatiile care ii revin in temeiul articolului 23 alineatul (1) din aceasta directiva coroborat cu anexa XV la aceasta, in special obligatia prevazuta la articolul 23 alineatul (1) al doilea paragraf din directiva mentionata, de a se asigura ca perioada de depasire este cat mai scurta cu putinta," este minuta CJUE, potrivit portalului instantei europene.

Romania a fost obligata la plata cheltuielilor de judecata in acest caz.

Acuzatiile Comisiei EuropeneComisia Europeana a decis in mai 2018 sa trimita Romania, Franta, Germania, Ungaria, Italia si Marea Britanie in fata Curtii de Justitie a UE (CJUE) pentru ca nu respecta valorile limita convenite pentru calitatea aerului.

Potrivit Comisiei Europene, in cazul Romaniei - in aglomerarea Bucuresti - valorile-limita zilnice au fost depasite in mod persistent inca de la momentul in care dreptul Uniunii a devenit aplicabil Romaniei, iar in 2016 acestea au fost depasite pentru o perioada de 38 de zile.

Citeste si: Romania, trimisa la Curtea de Justitie a UE din cauza poluarii aerului

I.S.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6794 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Afacerile clanului mafiot Firea Pandela PSD

Si nu numai.
Intreg Grupul Infractional Organizat psd-alde-udmr a distrus Capitala cu firmele lor fantoma de deseuri.

 

@Rank1 Rank user: x5 30.04.2020, 15:13

Cred că ai făcut o fixație. Mă rog... mai sunt cațiva trolli ca tine pe aici.

Mai sa fie,

tocmai toata perioada cat a fost BASE mare scula pe bascula!! Si a avut si guvernul lui o mare perioada,a avut si CCR-ul de partea lui (condus de un clarvazator ca si el)...Si poftim proces pierdut! Pai de asta sunt proaste legile emise in Bucuresti,lipseste aerul curat si atunci cum sa gandesti sanatos?

 

Nu sunt expert in problema

Cred ca Primăria Generală trebuia să se ocupe de problema noxelor, nu președintele Romaniei. E vorba de Oprescu + Firea = unul din infractorii susținuți de mafia PSD si o complice de-a lor.

@Tot-la-vale PSD+UDMR !

Ai uitat ceva, probabil ti-a scapat:Infractori sustinuti si de tine, adica de grupul psd-udmr!

Mai

citeste odata comunicatul si vezi ca se refera la intervalul 2007-2014...Si prin cate si-a bagat botul Basescu putea sa fie si aerul,sau mastile erau de pe atunci obligatorii?

ADEVARUL NU poate fi legat cu sarma'n nas si stomac!

================
"Potrivit Comisiei Europene, in cazul Romaniei - in aglomerarea Bucuresti - valorile-limita zilnice au fost depasite in mod persistent inca de la momentul in care dreptul Uniunii a devenit aplicabil Romaniei, iar in 2016 acestea au fost depasite pentru o perioada de 38 de zile."
==================
dupa cate am citit eu in istoria romanisatanului pesederast, numita ietilitza gospodina fifi rea este din data de 5 IUNIE 2016 matroana ietila a bukalezilor si bukalezelor. degeaba arunca numita fifi rea galeata cu laturi in capetele precedentilor ietili operescu si vidineascu caci este clar ca condamnarea se refera EXPLICIT la ievenimentilii si masuratorilii efectuate pandanche ietilitza era pesederasta lu' pandele din volintiri. deci, ca de obicei, numita condamnata fifi rea ascunde si masluieste ADEVARUL!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor