Un comisar gasim si pe la noi prin tara

Autor: Ciprian Apetrei - profesor, jurnalist
Sambata, 14 Septembrie 2019, ora 18:11
6891 citiri

Tara cu cel mai prost sistem de transporturi din Europa, Romania, a primit portofoliul european de Transporturi. Unde a nominalizat, bineinteles, un politician fara nicio experienta in acest domeniu. Si cu probleme mari de integritate.

Franta a propus pentru portofoliul de Piata Interna o persoana cu probleme mai mari de integritate: Sylvie Goulard, care si-a dat demisia din functia de ministru al Apararii din cauza unor angajari fictive pe care le-a facut atunci cand era europarlamentar.

Nu le-a facut doar ea, ci mai multi din fruntea partidului sau. Partid de toate orientarile posibile, un fel de UNPR. Nu avea competente, oricum, pentru Ministerul Apararii, dar dadea bine la cota de gen.

Intre timp, a rambursat o parte din salariile fictive primite de un asistent al ei si, dupa nominalizare, a trecut pe la Politie sa povesteasca despre restul banilor.

Un coleg al dansei de partid, Richard Ferrand, a demisionat de asemenea, acum doi ani, dintr-un post de ministru, pentru acuzatii de coruptie. A fost, apoi, ales deputat si astazi este chiar presedintele Camerei. Si el trece in aceste zile pe la Politie.

Noile nume ale portofoliilor europene au accente de filme umoristice. Avem, de exemplu, un vicepresedinte pentru "Protejarea modului nostru de viata european", iar altul pentru "Democratie si demografie".

Iar prioritatile anuntate de Ursula von der Leyen, ea insasi aleasa prin niste negocieri netransparente, dau frisoane: UE se va lupta in primul rand cu schimbarile climatice, isi va defini relatiile cu o China "mai autonoma" (?!) si va fi un bun vecin pentru Africa.

Se potriveste in decor Rovana noastra. Sa nu ne ingrijoram. A scazut mult nivelul politicienilor europeni. Si se poarta din ce in ce mai mult reciclarea si printre ei.

Ne explica asta foarte bine Dan Mihalache: "A fi comisar european nu e un concurs de competente sau aptitudini. Competentele sunt asigurate de comisie, important la nominalizare e ca acel comisar sa aiba o viziune". Dansul vorbeste in cunostinta de cauza, a ajuns ambasador in Marea Britanie desi nu avea nici competente, nici aptitudini.

Iar apelul pe care l-a lansat catre politicienii romani de a o sustine pe fosta lui colega de la PSD, in frumoasele vremuri ale lui Adrian Nastase, pentru portofoliul de la Transporturi, incalca statutul diplomatic. Asa, si? Ce i s-a intamplat? Lasati, dom'le, ca se descurca politicienii, daca sunt pusi sefi. Se gaseste cine sa le faca treaba. O "viziune" gasesc ei prin curte.

Ma gandesc ca, dupa eliberare, Livache merita sa fie el urmatorul comisar la Transporturi, are studii superioare si acum si lucreaza in domeniu.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Rovana Plumb comisar european, #comisie europeana Ursula Plumb , #Comisia Europeana