Consiliul Europei, garantul drepturilor omului (video)

Miercuri, 05 Mai 2010, ora 07:19
2953 citiri
Consiliul Europei, garantul drepturilor omului (video)

Consiliul Europei implineste, miercuri, 61 de ani de la infiintare, insa promite sa ramana in continuare, ajutat si de intelepciunea senectutii, aparatorul drepturilor omului in Europa.

Consiliul Europei a fost fondat in 1949 si este una din cele mai vechi organizatii internationale ce lupta pentru integrarea europeana, respectarea legilor si a drepturilor omului, dezvoltarea democratiei si cooperarea intre statele Uniunii Europene.

Bazele Consiliului au fost puse in urma cu 61 de ani, la Londra, pe 5 mai 1949, de catre Belgia, Danemarca, Franta, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Suedia si Marea Britanie, iar in clipa de fata Consiliul Europei numara 47 de state membre, cu circa 800 de milioane de locuitori.

Stii care este diferenta dintre Consiliul Europei si Consiliul European?

Toate problemele de interes comun ale tarilor membre, mai putin cele legate de aparare, sunt discutate in Comitetul Ministrilor de Externe ai tarilor membre, iar directiile urmate de acest for sunt stabilite in Adunarea Parlamentara a Consiliului.

Comisarul pentru Drepturile Omului reprezinta o institutie independenta din cadrul Consiliului Europei, ce are ca scop promovarea respectului pentru drepturile omului in statele membre.

Romania uita sa indeplineasca sentintele CEDO

Cele mai faimoase organisme al Consiliului sunt Curtea Europeana pentru Drepturile Omului (CEDO) si Comisia pentru Farmacopeea europeana, ce stabileste standardele de calitate pentru medicamentele din Uniunea Europeana.

Sediul Consiliului Europei se afla la Strasbourg, Franta, iar limbile oficiale ale organismului european sunt engleza si franceza.

SUA, la un pas să sancţioneze forţele de apărare israeliene. Ce a nemulțumit atât de mult Washingtonul
SUA, la un pas să sancţioneze forţele de apărare israeliene. Ce a nemulțumit atât de mult Washingtonul
O unitate a forţelor de apărare Israeliene se confruntă cu sancţiunile SUA pentru tratamentul acordat palestinienilor din Cisiordania ocupată, chiar dacă Congresul a votat pentru acordarea...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#consiliul europei aniversare, #consiliul europei CEDO, #drepturile omului , #Consiliul Europei