Cum se traieste pandemia de coronavirus in cea mai fericita tara din lume

Vineri, 20 Martie 2020, ora 12:39
11451 citiri
Cum se traieste pandemia de coronavirus in cea mai fericita tara din lume

Astazi, de Ziua Internationala a Fericirii, a fost publicat raportul ONU al celor mai fericite tari din lume, iar Romania ocupa locul 47 in topul realizat pe perioada 2017-2019.

Cea mai fericita tara din lume este Finlanda, care a intrecut Danemarca si Elvetia.

Avand in vedere contextul in care ne aflam, CNN a dorit sa afle cum se traieste pandemia de coronavirus in cea mai fericita tara din lume.

Finlanda are deja 400 de cazuri de coronavirus, dar oamenii nu sunt ingrijorati si au incredere deplina in autoritati.

"O mare parte a starii de bine este data de calitatea buna a sistemului de sanatate. Finlandezii au convingerea ca in cazul in care vor aparea afectiuni vor primi tratament. Avem incredere in calitatea si disponibilitatea sistemului medical. Iar reteaua noastra de asistenta sociala este importanta.

Ne ajuta daca ne pierdem locul de munca, ne imbolnavim sau copiii nostri se imbolnavesc. Vom pierde venituri, dar putem obtine compensatii, ceea ce ne ajuta sa supravietuim si sa ajustam consumul zilnic", a afirmat Samuel Kopperoinen, tatal a trei copii.

Apoi, acesta a explicat felul in care finlandezii s-au mobilizat pentru a depasi mai usor situatia in care ne aflam.

"Municipalitatile si bisericile locale strang ajutoare si le ofera membrilor lor. De asemenea, exista servicii web, unde oamenii pot oferi si solicita ajutor celor din cartierul lor", a explicat Kopperoinen.

In plus, finlandezii au o incredere foarte mare in Guvern si ar fi de acord sa le tolereze anumite greseli in aceasta criza.

"Poate ca in retrospectiva se pot gasi unele lucruri care ar fi trebuit sa fie facute mai devreme, mai tarziu sau lasate asa cum erau. Dar in timpul unei crize ca aceasta autoritatile trebuie sa ia decizii in baza informatiilor pe care le au si nu pot vedea viitorul.

Si nu toate evolutiile pot fi estimate cu o certitudine de suta la suta. Cred ca vor face tot posibilul si tot ceea ce pot", a afirmat Ville Jaattela, profesor de istorie si civica.

Cum arata topul celor mai fericite tari din lume

Pentru a realiza acest raport, Organizatia Natiunilor Unite (ONU) a luat in calcul sase factori: venituri, libertate, incredere, speranta de viata sanatoasa, sprijin social si generozitatea oamenilor.

Cele mai fericite tari din lume

1. Finlanda

2. Danemarca

3. Elvetia

4. Islanda

5. Norvegia

6. Olanda

7. Suedia

8. Noua Zeelanda

9. Austria

10. Luxemburg

Cele mai putin fericite tari din lume

1. Afganistan

2. Sudanul de Sud

3. Zimbabwe

4. Rwanda

5. Republica Centrafricana

6. Tanzania

7. Botswana

8. Yemen

9. Malawi

10. India

Urmareste in direct pe Ziare.com cela mai noi evenimente despre pandemia de coronavirus

C.S.

Citeste si:
De ce insistă PSD pe modificarea Constituției privind alegerea președintelui și ce riscuri sunt ignorate. „Frustrare și tehnică de negociere”
De ce insistă PSD pe modificarea Constituției privind alegerea președintelui și ce riscuri sunt ignorate. „Frustrare și tehnică de negociere”
Încă din primele zile în care se năștea noua coaliție formată din PSD, PSD și UDMR, social-democrații au lansat în spațiul public ideea unei reforme constituționale, precum și o...
Kelemen Hunor, despre încrederea între membrii coaliției: ”Suntem pe un drum bun, dar nu așteptați minuni”
Kelemen Hunor, despre încrederea între membrii coaliției: ”Suntem pe un drum bun, dar nu așteptați minuni”
Liderul UDMR Kelemen Hunor susține că relația între membrii coaliției de guvernare este la început de drum. Președintele UDMR a spus marți seara că a propus coaliției instituirea unei...