Business Focus: Finanțare și scalare în sistemul medical privat românesc. Interviu cu Sorin Nicolau (Clinica Oana Nicolau)

Atentate in Franta: Pericolul nu a trecut - operatiune antiterorista de amploare, cinci persoane arestate (Video)

Marti, 27 Ianuarie 2015, ora 10:07
4226 citiri
Atentate in Franta: Pericolul nu a trecut - operatiune antiterorista de amploare, cinci persoane arestate (Video)
Foto: L\'Independant

Cinci persoane au fost arestate in Franta, in urma unei operatiuni antiteroriste care a avut loc, marti dimineata, in orasul Lunel din sudul tarii.

Ampla operatiune a autoritatilor franceze continua si la aceasta ora in Lunel, arata L'Independant.

Jurnalistii de la Le Monde relateaza ca suspectii arestati at fi jihadisti cu legaturi cu organizatii teroriste din Siria si Irak.

Se pare ca cele cinci persoane arestate erau implicate in misiuni de recrutare ale occidentalilor, pentru a se alatura organizatiilor jihadiste, transmite Midi Libre.

Statul Islamic face apel la noi atacuri si lauda, din nou, atentatul de la Charlie Hebdo

Operatiunea politistilor francezi a fost programata, initial, pentru inceputul lunii ianuarie, insa a fost amanata, din cauza atentatelor teroriste din Paris, in urma carora 20 de persoane au murit, inclusiv cei trei atacatori jihadisti.

O persoana a fost ranita in timpul perchezitiilor de marti. Aceasta se afla in spatele unei usi, pe care politistii au fortat-o ca sa poata intra. Victima a fost preluata de o salvare.

Sase tineri locuitori ai acestui oras au murit in urma cu cateva luni, dupa ce au plecat in Siria si Irak pentru a se alatura Statului Islamic. De atunci, oraselul cu 27.000 de locuitori a fost supravegheat indeaproape de catre autoritatile din Franta.

Atentate teroriste in Paris

Franta a fost zguduita, la inceputul lunii ianuarie, de atentate teroriste care au socat intreaga lume. Primul atac terorist a fost comis asupra redactiei revistei satirice Charlie Hebdo din Paris, soldat cu 12 morti, printre care patru caricaturisti.

Atacurile din Franta, posibil preludiu la un val de atentate in Europa?

Atacatori, fratii Kouachi, au fugit de la locul faptei si s-au baricadat intr-o tipografie, iar, in acelasi timp, un alt jihadist, Amedy Coulibaly, a luat mai multi ostatici intr-un magazin din Paris.

Trupele speciale franceze i-au impuscat pe cei trei jihadisti, iar alte 17 persoane au murit in timpul celor doua atentate. Ulterior, in Parus a avut loc cel mai mare mars de solidaritate impotriva terorismului din Europa, la care au participat circa 3,7 milioane de persoane.

In urmatoarea perioada, mai multi suspecti de terorism care planuiau atacuri au fost arestati in tari europene precum Belgia sau Spania.

Operatiune antiterorista: Doua perechi de frati planuiau atentate in Spania

Eveniment Quarterly Report

Eugen Tomac susține că România nu va intra în Schengen nici în 2024: ”Nu există aproape nicio șansă”
Eugen Tomac susține că România nu va intra în Schengen nici în 2024: ”Nu există aproape nicio șansă”
România a ratat din nou intrarea în Schengen, iar anul viitor nu există aproape nicio şansă, deoarece prioritatea pentru statele membre sunt alegerile europarlamentare şi apoi alegerea unei...
Primarul Sectorului 2 refuză pensia specială pentru edili și cere guvernului "să oprească această nedreptate"
Primarul Sectorului 2 refuză pensia specială pentru edili și cere guvernului "să oprească această nedreptate"
Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, solicită, luni 4 decembrie, coaliției de guvernare să oprească intrarea în vigoare a legii care acordă pensii speciale edililor, viceprimarilor şi...
#arestati Franta, #arestati Franta terorism , #Franta