Bataia pe evreii Europei: Israelul ii cheama acasa, Franta nu vrea sa ii lase

Autor: Ana Ilie
Luni, 16 Februarie 2015, ora 12:17
5066 citiri
Bataia pe evreii Europei: Israelul ii cheama acasa, Franta nu vrea sa ii lase

Premierul francez, Manuel Valls, le-a cerut evreilor, luni, sa ramana in Franta. Apelul vine in conditiile in care sute de morminte evreiesti au fost vandalizate in estul tarii si la o zi dupa ce premierul israelian le-a cerut evreilor din Europa sa emigreze in Israel.

"Mesajul meu catre evreii francezi este urmatorul: Franta este ranita, laolalta cu voi, si Franta nu vrea sa plecati", a spus Valls, potrivit France24.

Apelul lui Valls vine dupa ce doua persoane au fost ucise in atacuri armate la Copenhaga, ce au vizat un centru cultural si o sinagoga. Atacurile par a fi fost inspirate de cele de luna trecuta de la Paris. In unul din acele atacuri, un atentator inarmat a luat mai multi ostatici intr-un magazin evreiesc. Patru persoane au murit in magazin si, in total, atentatele din capitala Frantei s-au soldat cu 17 morti.

Valls a anuntat si ca sute de morminte evreiesti au fost vandalizate intr-un cimitir din estul tarii, intr-un "atac dezgustator".

Pe fondul atacurilor si amenintarilor la adresa evreilor din Europa, premierul israelian Benjamin Netanyahu a relansat apelul ca acestia sa paraseasca batranul continent si sa se indrepte in masa spre Israel.

Atacuri armate la Copenhaga: Netanyahu le cere evreilor din Europa sa imigreze in Israel

"Evreilor din Europa si evreilor lumii le spun ca Israelul ii asteapta cu bratele deschise. Terorismul extremist islamic a lovit din nou Europa...Evreii au fost ucisi din nou pe sol european pentru ca erau evrei", a spus Netanyahu.

"Eu regret remarcile lui Benjamin Netanyahu. Daca te afli in campanie electorala nu inseamna ca iti dai singur autorizatie sa faci orice fel de declaratie. Locul evreilor francezi este in Franta", a ripostat premierul francez, facand referire la faptul ca in Israel se organizeaza alegeri generale la 17 martie.

Benjamin Netanyahu a indicat ca guvernul sau va adopta un plan pentru a incuraja imigratia evreilor din Franta, Belgia si Ucraina, in valoare de 180 milioane de sekeli (45 milioane de dolari).

Citeste si:
Marian Neacșu, condamnat la închisoare cu suspendare, propus de PSD în funcția de secretar general al Guvernului SURSE
Marian Neacșu, condamnat la închisoare cu suspendare, propus de PSD în funcția de secretar general al Guvernului SURSE
Marian Neacșu, actual vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), va fi numit, joi sau vineri, în funcţia de secretar general al Guvernului, la...
Iohannis nu i-a invitat pe Cioloș și George Simion la recepție de la Cotroceni de Ziua Națională
Iohannis nu i-a invitat pe Cioloș și George Simion la recepție de la Cotroceni de Ziua Națională
Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut miercuri, 1 decembrie 2021, la Palatul Cotroceni, un discurs în cadrul recepției oferite cu ocazia Zilei Naționale a României. Liderii USR...