Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Bataia pe evreii Europei: Israelul ii cheama acasa, Franta nu vrea sa ii lase

Autor: Ana Ilie
Luni, 16 Februarie 2015, ora 12:17
5284 citiri
Bataia pe evreii Europei: Israelul ii cheama acasa, Franta nu vrea sa ii lase
Foto: dreuz

Premierul francez, Manuel Valls, le-a cerut evreilor, luni, sa ramana in Franta. Apelul vine in conditiile in care sute de morminte evreiesti au fost vandalizate in estul tarii si la o zi dupa ce premierul israelian le-a cerut evreilor din Europa sa emigreze in Israel.

"Mesajul meu catre evreii francezi este urmatorul: Franta este ranita, laolalta cu voi, si Franta nu vrea sa plecati", a spus Valls, potrivit France24.

Apelul lui Valls vine dupa ce doua persoane au fost ucise in atacuri armate la Copenhaga, ce au vizat un centru cultural si o sinagoga. Atacurile par a fi fost inspirate de cele de luna trecuta de la Paris. In unul din acele atacuri, un atentator inarmat a luat mai multi ostatici intr-un magazin evreiesc. Patru persoane au murit in magazin si, in total, atentatele din capitala Frantei s-au soldat cu 17 morti.

Valls a anuntat si ca sute de morminte evreiesti au fost vandalizate intr-un cimitir din estul tarii, intr-un "atac dezgustator".

Pe fondul atacurilor si amenintarilor la adresa evreilor din Europa, premierul israelian Benjamin Netanyahu a relansat apelul ca acestia sa paraseasca batranul continent si sa se indrepte in masa spre Israel.

Atacuri armate la Copenhaga: Netanyahu le cere evreilor din Europa sa imigreze in Israel

"Evreilor din Europa si evreilor lumii le spun ca Israelul ii asteapta cu bratele deschise. Terorismul extremist islamic a lovit din nou Europa...Evreii au fost ucisi din nou pe sol european pentru ca erau evrei", a spus Netanyahu.

"Eu regret remarcile lui Benjamin Netanyahu. Daca te afli in campanie electorala nu inseamna ca iti dai singur autorizatie sa faci orice fel de declaratie. Locul evreilor francezi este in Franta", a ripostat premierul francez, facand referire la faptul ca in Israel se organizeaza alegeri generale la 17 martie.

Benjamin Netanyahu a indicat ca guvernul sau va adopta un plan pentru a incuraja imigratia evreilor din Franta, Belgia si Ucraina, in valoare de 180 milioane de sekeli (45 milioane de dolari).

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#evrei Europa Valls Netanyahu, #evrei Europa atacuri , #Franta