Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cati bani a castigat fotograful care l-a prins pe Hollande la iubita

Joi, 16 Ianuarie 2014, ora 20:48
3979 citiri
Cati bani a castigat fotograful care l-a prins pe Hollande la iubita
Foto: Le Point

Surprinderea presedintelui Frantei, Francois Hollande, la iubita cea noua, actrita Julie Gayet, i-a costat pe editorii revistei mondene Closer 30.000 de euro, in schimb, incasarile revistei au crescut simtitor.

In ciuda riscului juridic, bilantul ramane pozitiv, scrie Le Point, care adauga ca riscurile pentru revista erau imense, dar castigurile erau pe masura.

Revista s-a vandut ca painea calda, a fost nevoie chiar sa se tipareasca un supliment de 150.000 de exemplare, pentru a aproviziona unele chioscuri.

Primele estimari indicau un nivel de vanzari de la 330.000 de exemplare vandute in medie in ianuarie, la circa 550.000 de exemplare sperate pentru aceasta saptamana istorica, scrie Le Point. Adica o cifra de afaceri suplimentara de peste 300.000 de euro cel putin.

Raportat la cat i-a costat pe cei de la Closer comanda de fotografii adresata unui paparazzi renumit, e chiar frumos castigul. Respectivul fotograf este cel care a descoperit-o si pe fiica secreta a fostului presedinte francez Francois Mitterrand, Mazarine.

Sa pui obiectivul foto pentru prima oara pe un presedinte in exercitiu e ceva ce sigur provoaca o furtuna mediatica si o avalansa de proceduri. Deocamdata, Francois Hollande a decis sa nu atace. Sunt zvonuri ca Julie Gayet va da in judecata revista, dar Closer n-a primit inca nicio notificare din partea unui avocat.

In acest plan, riscul este real, chiar daca fotografiile sunt banale, iar faptele tin pana la urma de interesul francezilor, lucru de care judecatorul ar putea tine cont.

"Julie Gayet s-a aratat pana acum foarte discreta in viata privata", remarca avocatul Roland Perez, specializat in dreptul personalitatilor. Iar acum se trezeste brusc victima unei dezvaluiri intime, care face inconjurul lumii. Prejudiciul moral adus e pe masura.

Actrita poate cere zeci de mii de euro si o eventuala publicare a unei dezmintiri pe prima pagina a revistei. La fel si pentru Valerie Trierweiler, iubita oficiala a presedintelui, care are statut de Prima Doamna, care este puternic afectata de scandal si care poate ataca revista in mod legitim pentru ca i-a afectat viata privata.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Francois Hollande iubita, #Francois Hollande Julie Gayet , #Franta