Ce vor candidatii la presedintia Frantei: somaj total, sex, alegeri prin tragere la sorti

Vineri, 03 Februarie 2012, ora 10:36
3635 citiri
Ce vor candidatii la presedintia Frantei: somaj total, sex, alegeri prin tragere la sorti
Foto: myspace.com

Unii dintre candidatii la functia de presedinte al Frantei au doar sanse teoretice sa ajunga sef al statului, iar multi dintre ei sunt mai degraba prezente insolite.

Cu toate acestea, toti acesti candidati ciudati sunt in cursa pentru a obtine fotoliul de presedinte al tarii. Unii dintre ei au idei ciudate si vin cu propuneri care starnesc cel putin zambetul. Cotidianul francez Le Parisien a publicat o lista a acestora.

Unii vor sa-si apere interesele grupurilor din care fac parte, in timp ce altii nu sunt la prima tentativa de a ajunge presedinte al Frantei. Strangerea a 500 de semnaturi necesare pentru a candida reprezinta pentru multi dintre ei un obstacol greu de trecut.

Candidatul Rasta raelian. Presedintele Rasta viseaza la functia de sef al statului. Acest candidat vrea sa "dezinhibe" Franta, pentru a introduce "un sistem politic similar cu comunismul, dar fara proletariat".

Tanarul, in varsta de 30 de ani, doreste salariul minim pentru membrii Guvernului, dreptul de vot de la varsta de sase ani si legalizarea cannabisului, dar si a poligamiei. Totodata, el vrea un somaj de 100%, ghidandu-se dupa sloganul "A munci mai putin pentru a trai mai bine".

Parasuta. Sloganul sau este "Pentru ca o unda de hedonism sa sufle deasupra Frantei". Candidata, cu numele de scena Cindy Lee, face parte din "Partidul Placerii".

Ea este o "dansatoare profesionista", adica o stripteuza, si se afla la a treia incercare de a ajunge la Palatul Elysee. Pe langa masuri anti-criza, propuse de toti candidatii, ea ofera si o societate bazata pe "trai bun si sex pentru toti", program pe care l-a prezentat si in 2002 si 2007, fara succes insa.

Clerocratul. Francois Amanrich, in varsta de 62 de ani, este un eseist politic. El vrea ca alegerile sa se desfasoare sub forma unor trageri la sorti, dupa prima selectie a candidatilor.

Acest lucru ar insemna intoarcerea la "o democratie ateniana adevarata". El spune ca acest lucru reprezinta un amestec de sansa si de ponderare si ca ar trebui trasi la sorti toti oficialii tarii. Amanrich are 300 de semnaturi, dar va obtine aproape sigur cele 500 necesare, fiind un important membru mason. Recunoaste insa ca nu are sanse de a ajunge presedinte.

Femeia cu val. Kenza Drider are 32 de ani si isi doreste sa candideze la alegerile prezidentiale din 2012. Semnul sau distinctiv il reprezinta portul valului numit niqab.

De ce isi doreste sa candideze la presedentie? Pentru a obtine abrogarea legii care interzice portul valului islamic. Mai mult, ea si-a lansat candidatura in orasul al carui primar a stat la originea acestui proiect de interzicere a niqabului.

Tanarul. In varsta de doar 22 de ani, Maxime Verner si-a insusit deja arta comunicarii politice - a studiat la Sorbona si a participat in mai multe emisiuni televizate.

Sloganul sau este "Renastere impreuna", acest student intentionand sa creeze "o oferta politica diferita". In plus, el este adept al taxei "Robin Hood" si a unei pensionari la varsta de 60 de ani si a strans deja 250 dintre cele 500 de semnaturi necesare. Bugetul sau de campanie? 3.500 de euro.

Regalistul. Patrick de Villenoisy aspira sa refaca o monarhie constitutionala, restaurarea monarhiei fiind ideologia sa. "Ei promit luna, voi cereti Soarele", scrie pe afisele sale, cu aluzie la Ludovic al XIV-lea, supranumit "Regele Soare".

Daca va fi ales, Villenoisy a spus ca nu se va urca pe tron, ci va cauta un descendent regal caruia sa-i ofere acest privilegiu, precum Ducele de Anjou. Candidatul in varsta de 60 de ani crede ca astfel s-ar crea un mare avantaj pentru Franta. Deocamdata nu a primit nicio semnatura din cele 500 necesare.

Recidivistii. Acestia sunt cei care au la activ mai multe tentative de a ajunge in fruntea Frantei, toate sortite esecurilor. Dar ei continua sa creada.

Printre acestia se numara Jacques Cheminade, in varsta de 70 de ani, care si-a incercat norocul si in 1995, dar si din 2002 si 2007, cand nu a reusit insa strangerea a 500 de semnaturi. Si Jean-Marc Governatori, 53 de ani, este un alt candidat care isi incearca din nou sansa, el fiind sustinut de un star porno. Totodata, omul de afaceri Nicolas Miguet, 51 de ani, isi doreste sa industrializeze Franta. El a mai incercat sa ajunga in postura de a face acest lucru, in 2002 si in 2007, dar a esuat pana acum...

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alertă teroristă la Paris. Un bărbat suspectat că a intrat cu explozibili în consulatul Iranului a fost arestat VIDEO
Alertă teroristă la Paris. Un bărbat suspectat că a intrat cu explozibili în consulatul Iranului a fost arestat VIDEO
Un bărbat care purta o vestă ce părea să conțină materiale explozive a pătruns vineri, 19 aprilie, în clădirea consulară a Iranului din Paris. Forțele speciale franceze au înconjurat...
Două fete, de 6 și 11 ani, atacate cu un cuțit în apropierea unei școli din Franța. Primele informații despre agresor
Două fete, de 6 și 11 ani, atacate cu un cuțit în apropierea unei școli din Franța. Primele informații despre agresor
Două fete de 6 și 11 ani au fost transportate la spital joi, 18 aprilie, după ce au fost atacate cu un cuțit de un bărbat, în apropierea unei școli. Incidentul a avut loc în orașul...
#Franta, #candidati presedintie Franta, #candidati ciudati presedinte, #alegeri prezidentiale Franta , #Franta