Cei mai bogati 10 oameni din Franta au impreuna mai mult decat PIB-ul Greciei

Joi, 09 Iulie 2015, ora 18:28
10067 citiri
Cei mai bogati 10 oameni din Franta au impreuna mai mult decat PIB-ul Greciei
Foto: Ziare.com

Averea cumulata a celor mai bogate zece persoane din Franta se ridica la 194,4 miliarde euro, o suma ce depaseste Produsul Intern Brut al Greciei din 2014, de 179,081 miliarde euro, conform topului publicat de revista economica "Challenges".

In fruntea acestui clasament se situeaza omul de afaceri Bernard Arnault si familia sa, care controleaza grupul de produse de lux LVMH (Louis Vuitton, Loewe, Givenchy, Kenzo, Guerlain, Bvlgari, Moe & Chandon, Dom Perignon...), cu o avere de 34,7 miliarde euro.

Pe locurile urmatoare se afla mostenitoarea imperiului cosmeticelor L'Oreal, Liliane Bettencourt, a carei avere se cifreaza la 30,9 miliarde euro, si omul de afaceri Axel Dumas, aflat in fruntea grupului de lux Hermes, cu o avere estimata la 24,1 miliarde euro.

Pozitia a patra ii revine proprietarului lantului de distributie Auchan (Alcampo), Gerard Mulliez, cu o avere de 23 miliarde euro, acesta fiind urmat in clasament de Serge Dassault, proprietarul grupului aeronautic Dassault, cu 17,5 miliarde euro.

Presedintele operatorului de telecomunicatii Numericable, Patrick Drahi, care ocupa locul al saselea, este singurul membru nou in "clubul select al celor mai bogati oameni din Franta" si are o avere estimata la 16,7 miliarde euro, peste cea de 16,5 miliarde euro a fratilor Alain si Gerard Wertheimer, aflati la conducerea Casei Chanel, care ocupa pozitia a saptea.

Din nou, luxul si moda, de data asta reprezentate de grupul Kering, acapareaza pozitia a opta, prin Francois-Henri Pinault, mostenitorul imperiului ce controleaza marci precum Gucci, Puma, Yves Saint Laurent, Balenciaga sau Alexander McQueen, si sot al actritei mexicane Salma Hayek.

Pe locul noua se situeaza magnatul Vincent Bollore, proprietarul grupului de transport si media cu acelasi nume, topul fiind incheiat de Xavier Niel, aflat in fruntea grupului Illiad, care in ultimii 15 ani a revolutionat sectorul telecomunicatiilor din Franta, prin ofertele la pret redus ale marcii sale Free.

Cei mai bogati 500 de francezi au o avere totala de 460 miliarde euro, de cinci ori mai mare fata de cea a "bogatilor" din 1996, cand "Challenges" a publicat prima data topul.

Pentru elaborarea topului, revista a recurs la "o echipa multidisciplinara", cu experti in capital de risc, evaluarea companiilor si tranzactiilor sectoriale, care au evaluat patrimoniul, veniturile si participatiile in companii ale unui numar de 3.000 de "persoane cheie" in viata economica franceza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
Marcel Ciolacu trece peste regrete: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Marcel Ciolacu trece peste regrete: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei va fi validată de PSD săptămâna viitoare, în forurile statutare, a declarat marţi, 23 aprilie, liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu....
#Franta avere cei mai bogati, #top averi Franta , #Franta