Cine-i atacatorul din tren? Spune ca n-ar fi terorist, ci doar un talhar

Sambata, 22 August 2015, ora 15:44
5022 citiri
Cine-i atacatorul din tren? Spune ca n-ar fi terorist, ci doar un talhar
Fotp: Captura YouTube

Barbatul care a deschis focul intr-un tren de mare viteza, ce plecase din Olanda catre Franta, are 26 de ani, e marocan, iar in trecut a locuit in Spania si Franta.

Anul trecut, insa, el a calatorit in Siria, unde e posibil sa fi fost antrenat intr-o baza a Statului Islamic, scrie presa britanica. Din acest motiv, era in vederea a trei servicii secrete.

Atac armat in trenul Amsterdam - Paris: Cine sunt cei trei eroi care l-au imobilizat pe agresor (Video)

Predat politiei din Arras, acesta a fost transportat ulterior langa Paris, in Levallois-Perret, unde este chestionat in prezent. Autoritatile franceze nu au facut cunoscuta identitatea sa, insa presa spaniola afirma ca este vorba despre Ayoub El Qahzzani, relateaza The Telegraph.

Conform publicatiei, acesta a urcat in tren din statia Midi, in Bruxelles.

"Dat fiind profilul sau, dat fiind faptul ca a fost in Siria si dat fiind tipul de actiune pe care a incercat sa o comita, cred ca putem spune, fara prea mare indoiala, ca foarte probabil e in legatura cu Statul Islamic", a mai spus acesta.

Atac armat in trenul Amsterdam - Paris: Trei victime

Suspectul sustine insa ca a gasit armele intr-un parc din Paris si ca planuia sa jefuiasca pasagerii din tren, informeaza BFM TV. Acesta neaga ca ar fi terorist.

Sambata a iesit la iveala si faptul ca, inainte ca cei trei americani declarati eroi sa-l imobilizeze si sa-l deposedeze de arme, un francez incercase si el sa-l opreasca. A fost momentul in care s-au auzit primele focuri de arma, care au facut ca multi dintre pasageri sa se ascunda sub scaune. Informatia a fost oferita chiar de ministrul francez de Interne, informeaza The Telegraph.

In plus, actorul Jean-Hugues Anglade, aflat in tren, care s-a ranit dupa ce a spart un geam, incercand sa dea alarma, sustine ca angajatii din tren s-au baricadat in niste incaperi la care nu aveau acces pasagerii, incuind usile. Chiar daca pasagerii, inclusiv el, au batut disperati la usi, acestea nu au fost deschise.

Presedintele francez urmeaza sa-i decoreze pe cei trei americani care au reusit sa previna o tragedie de proportii, anunta presa franceza. Acestia au fost deja decorati de autoritatile din Arras si laudati de presedintele Barack Obama.

Atacul de vineri dupa-amiaza a lasat in urma doi raniti, insa viata niciunuia dintre ei nu este in pericol.

Saptamana trecuta, un jihadist belgian antrenat timp de doi ani in Siria, Abdellah Noumane, a avertizat prin intermediul unei inregistrari ca va avea loc curand un atac, mentionand ca posibile tinte sunt bibliotecile, scolile, spitalele, magazinele si chiar cluburile de noapte. Nu se stie daca intre avertisment si atacul din tren exista vreo legatura.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#identitate atacator tren Franta, #atacator Franta Stat Islamic, #atac armat tren Amsterdam Paris, #eroi tren atacat , #Franta
Comentarii
S
Stan
rank 1
Halal "aparare": Nu sunt terorist, sunt doar un biet talhar!
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5