Criza islamica, alimentata de Franta - benzi desenate cu Mohammed in presa

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 14:31
2468 citiri
Criza islamica, alimentata de Franta - benzi desenate cu Mohammed in presa
Foto: Mossad

Criza protestelor din randul lumii islamice, provocata de un film considerat insultator la adresa acestei religii, este alimentata de Franta, in ciuda faptului ca guvernul a cerut o atitudine responsabila in acest sens.

Un saptamanal francez, Charlie Hebdo, a publicat o serie de benzi desenate in care Profetul Mohammed este dezbracat, lucru care a starnit indignarea populatiei musulmane din Franta, arata France 24.

Guvernul francez a condamnat decizia publicatiei de a incita spiritele fara motiv.

"Nu exista niciun motiv pentru astfel de provocari", a spus ministrul de Externe Laurent Fabius.

"In climatul actual, premierul doreste sa condamne public excesele si cere tuturor sa dea dovada de un comportament responsabil", se arata intr-o declaratie publica a biroului premierului francez, Jean-Marc Ayrault.

Nu este prima data cand saptamanalul francez incita populatia musulmana de la Paris, sediul sau central fiind atacat cu bombe artizanale in urma publicarii unei caricaturi la adresa lui Mahommed.

Unul dintre reprezentantii publicatiei franceze a motivat politica editoriala spunand ca ziarul "publica caricaturi despre oricine, in fiecare saptamana, dar cand profetul este tinta, atunci este considerata o provocare".

Reprezentarea lui Allah sau Mahommed sunt considerate blasfemii de catre lumea musulmana, principala organizatie de aceasta factura din Franta luand deja o pozitie oficiala.

"Populatie este extrem de indignata din cauza publicarii acestor caricaturi", a spus Mohammed Moussaoui , liderul Consiliului Musulman Francez.

Acesta a facut apel catre populatia musulmana din Franta sa nu raspunda provocarilor si sa isi controleze furia.

Populatia musulmana din intreaga lume, cu precadere din Orientum Mijlociu si Africa, a lansat proteste si atacuri la adresa Occidentului si la adresa SUA, din cauza filmului "Inocenta Musulmanilor".

Ambasadorul SUA in Libia, Christopher Stevens, a fost ucis in urma unui astfel de atac, provocat de filmul mentionat.

George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#Franta musulmani film, #Franta musulmani caricatura Mohammed, #Franta musulmani indignare insulta , #Franta