Cum planuieste Hollande sa revitalizeze economia Frantei

Miercuri, 15 Ianuarie 2014, ora 22:59
3387 citiri
Cum planuieste Hollande sa revitalizeze economia Frantei

Presedintele Frantei, Francois Hollande, a prezentat, in cadrul unei conferinte de presa sustinute marti, masurile prin care isi propune sa revitalizeze economia Frantei, promitand o scadere a taxelor pentru mediul privat si reducerea cheltuielilor bugetare.

France 24 scrie ca, de la preluarea puterii acum un an si jumatate, esecul lui Hollande in redresarea economiei nationale a dus la atingerea celor mai scazute cote de popularitate ale unui presedinte francez din istorie. Tara se zbate sa reduca rata somajului de 11% si datoria publica situata la 95% din produsul intern brut, timp in care oamenii de afaceri sustin ca pretul ridicat al fortei de munca incetineste cresterea economica.

Hollande: Franta n-are de ce sa roseasca in legatura cu rromii

Inca din debutul conferintei, presedintele a tinut sa-si exprime punctul de vedere cu privire la situatia actuala a tarii pe care o conduce: "Daca Franta doresta sa isi pastreze influenta in lume, daca Franta doreste sa influenteze evolutia Europei si daca doreste sa isi cotroleze in continuare destinul, atunci ar trebui sa isi regaseasca numaidecat forta economica", a spus Hollande.

Concret, Hollande a prezentat o serie de masuri cu care isi propune sa repuna pe picioare a doua economie a Europei: taierea a 50 miliarde de euro din cheltuielile publice in perioada 2015 - 2017; reducerea deficitului bugetar la 3,6% din PIB in acest an si sub limita UE de 3% in 2015; crearea unui consiliu care sa supravegheze cheltuirea banilor publici; intocmirea unui "pact de responsabilitate" cu mediul de afaceri prin care statul promite sa taie taxele in schimbul angajamentului mediului privat de a crea noi locuri de munca.

Reformele prezentate de Hollande reprezinta o schimbare majora a strategiei sale, presedintele francez rezistand pana acum ideii de taiere a cheltuielilor publice, lucru care s-a intamplat in alte tari ale Europei.

Liderul de la Elysee a precizat ca nu este vorba despre "taieri oarbe si injuste", ci de masuri fundamentate pe "reforme structurale" si o "redefinire a misiunilor statului". El a dat asigurari ca modelul social francez va fi pastrat, iar noile initiative au la baza modelul aplicat in statele scandinave.

Citeste si:
LIVE TEXT Congresul PNL. Florin Cîțu, huiduit la urcarea pe scenă. S-a scandat "Demisia"
LIVE TEXT Congresul PNL. Florin Cîțu, huiduit la urcarea pe scenă. S-a scandat "Demisia"
Congresul PNL în urma căruia se va alege noul președinte al partidului are loc sâmbătă, 25 septembrie, într-un eveniment organizat la Romexpo, la care participă 5.000 de delegați din...
Congresul PNL. Ludovic Orban își prezintă bilanțul ultimilor patru ani din fruntea partidului: „Noi, liderii, suntem nimic fără voi, baza PNL”
Congresul PNL. Ludovic Orban își prezintă bilanțul ultimilor patru ani din fruntea partidului: „Noi, liderii, suntem nimic fără voi, baza PNL”
Președintele PNL Ludovic Orban și-a prezentat, în cadrul congresului, bilanțul din ultimii patru ani de la șefia partidului. Orban a amintit de opoziția făcută de PNL în Parlament,...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
cuiulluipepelea
rank 1
cred ca ar fi indicat sa-l intrebe pe ponta