Cum va fi sarbatorita Ziua Frantei la Bucuresti

Joi, 14 Iulie 2011, ora 13:35

   

Cum va fi sarbatorita Ziua Frantei la Bucuresti
Poporul "Hexagonului", cum i se mai spune colocvial Frantei, comemoreaza, de fapt, doua evenimente istorice extrem de importante joi: Ziua Federatiei - 14 iulie 1790, cand Franta a devenit pentru scurta vreme monarhie constitutionala - si ziua aniversara a caderii Bastiliei - 14 iulie 1789, cand s-a instaurat Republica.

Ca in fiecare an, in Franta, Ziua Nationala va cuprinde in programul special o traditionala parada militara, defilari aeriene, focuri de artificii, petreceri in aer liber, concerte, dans etc.

Henri Paul, ambasadorul Frantei la Bucuresti, marcheaza sarbatoarea tarii sale in Romania, dedicand-o copiilor. "Datorita hotararii recente a Guvernului roman, comunitatea noastra va putea in sfarsit sa construiasca o scoala noua si functionala, care va fi cea mai frumoasa din zona. Este un mare motiv de satisfactie si de speranta in viitor, un eveniment pe care il vom celebra impreuna cu prietenii nostri romani", precizeaza diplomatul, pe site-ul Ambasadei Frantei.

Nu vor fi uitati nici cei aproximativ 5.000 de copii romani, fara parinti, ce locuiesc in strada, carora le va fi oferita sansa de a fi educati prin intermediul Fundatiei PARADA (ale carei baze au fost puse de un om al circului), prezenta si ea la manifestarile din seara de 14 iulie.

Ambasadorul francez a tinut sa multumeasca tuturor voluntarilor, ce au dat un exemplu de generozitate, fara de care sarbatorirea, in acest mod, avand ca tema "copilaria", nu ar fi avut loc.

Programul serii de 14 iulie:

20:30 - Primirea invitatilor, inscrierea la concursurile de dans si palarii
21:00 - Discursul Ambasadorului Frantei la Bucuresti, Ceremonia acordarii decretelor de naturalizare

21:45 - La Marseillaise, interpretata de Corul de copii SOUND
22:00 - Spectacol de circ oferit de Fundatia PARADA
22:30 - Concurs de palarii
23:00 - Concurs de dans

23:30 - Seara animata de PLAY & WIN
01:30 - Sfarsitul serii
Sursa: Ziare.com

Articol citit de2798 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor