Defilarea de Anul Nou chinezesc la Paris a fost anulata, la cererea comunitatii

Duminica, 26 Ianuarie 2020, ora 14:01
2129 citiri
Defilarea de Anul Nou chinezesc la Paris a fost anulata, la cererea comunitatii
Foto: Facebook Anne Hidalgo

Primarul Parisului Anne Hidalgo (foto) a anuntat duminica, la postul de radio Europe1, anularea defilarii de Anul Nou chinez la Paris, relateaza AFP.

"Comunitatea chineza de la Paris a dorit ea insasi anularea defilarii prevazute in aceasta (duminica) dupa-amiaza in Place de la Republique. Asociatiile nu au avut dispozitia sa sarbatoreasca", a declarat Anne Hidalgo, invitata la emisiunea "Le Grand rendez-vous".

Virusul care a contaminat peste 2.000 de persoane in lume si a ucis 56 de oameni in China a aparut dintr-o piata din orasul Wuhan, care vindea ilegal animale salbatice.

Nou bilant al coronavirusului: Creste numarul mortilor si al persoanelor infectate. Primul deces in Shanghai. Xi Jinping spune ca "situatia este grava

Comertul cu animale salbatice, interzis temporar

Pe de alta parte, China a anuntat duminica o interzicere temporara a comertului cu animale salbatice, in cadrul unor masuri luate in vederea opririi extinderii epidemiei de pneumonie virala, aparuta intr-o piata in care se vindea acest tip de animale in vederea consumului.

Cresterea, transportul sau vanzarea tuturor speciilor de animale salbatice este interzisa "incepand de la data acestui anunt si pana la sfarsitul situatiei epidemice nationale", se arata intr-o directiva comuna emisa de trei agentii de nivel inalt, intre care si Ministerul chinez al Agriculturii.

Coronavirusul care a ucis 56 de persoane a fost depistat in decembrie intr-o piata din Wuhan (centru), un oras cu 11 milioane de locuitori, in care se vindeau animale salbatice.

Piata a fost inchisa luna trecuta, dupa descoperirea primelor cazuri ale bolii la comercianti din piata.

Epidemia SARS, care a ucis 650 de persoane in China la inceputul anilor 2000, a pornit de la zibeta, un animal mic care se inrudeste cu jderul, care se gasea curent in pietele din canton (sud).

Autoritatile chineze au plasat in carantina de facto, joi, orasul Wuhan si o mare parte a provinciei in care se afla, Hubei (centru).

Ghid pentru identificarea infectarii cu coronavirus: cum a aparut si cum se manifesta virusul ucigas din China

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Defilarea Anul Nou chinezesc Paris anulata , #Franta