Franta, in doliu national: Masuri de securitate in mall-uri si controale de identitate

Autor: Ana Ilie
Vineri, 26 Septembrie 2014, ora 13:58
5421 citiri
Franta, in doliu national: Masuri de securitate in mall-uri si controale de identitate

Masuri exceptionale de siguranta au fost impuse vineri in Franta, in prima zi din cele trei de doliu national, dupa decapitarea unui turist francez in Algeria, de catre o grupare aliata Statului Islamic.

Joi Palatul Elysee anuntase doar vag masuri de prevenire a riscurilor teroriste. "Masurile de preventie contra riscurilor teroriste puse in aplicare pe teritoriul national vor fi sporite in locurile publice si transporturi", anunta presedintia franceza, potrivit Le Monde.

La scurt timp, insa, un nou comunicat de presa detalia masurile sporite de siguranta. A fost pus in aplicare planul "Vigipirate renforce" si doua masuri suplimentare: o intensificare a patrulelor in gari si un control destinat a asigura securitatea in marile magazine si centrele comerciale.

Modul in care se vor desfasura aceste controale ramane de stabilit in zilele urmatoare, in urma consultarii cu centrele comerciale vizate de acestea. Printre masurile vizate se numara si un control sistematic al gentilor la intrarea in marile magazine.

Secretariatul general al Apararii si Securitatii nationale (SGDSN), care gestioneaza "Vigipirate", a precizat ca aceste "patrule frecvente", facute "de maniera punctuala si aleatorie", ar putea include si "controale de identitate".

Masurile de securitate in vigoare in Franta implica "restrictia sau interdictia de a stationa sau circula in anumite cladiri, locuri sau instalatii sensibile, ca si operatiuni de supraveghere la principalele situri turistice, asezaminte de cult, aerogari si gari".

Trei zile de doliu national in Franta

Presedintele francez Francois Hollande a anuntat trei zile de doliu national incepand cu vineri, dupa decapitarea unui turist francez in Algeria.

Herve Gourdel, in varsta de 55 de ani, a fost rapit in Tizi Ouzou, in Algeria, de Jund al-Khilafah, o grupare cu legaturi cu Statul Islamic.

Teroristii de la Statul Islamic, inca o decapitare: Turistul francez rapit in Algeria a fost ucis (Video socant)

Turistul francez a fost rapit duminica trecuta in Algeria si a fost decapitat miercuri.

ATENTIE! VIDEO SOCANT CU UN PUTERNIC IMPACT EMOTIONAL

Franta a lansat, vinerea trecuta, primele lovituri aeriene in nord-estul Irakului, distrugand cu succes tinta stabilita - "un depozit logistic" al jihadistilor din Statul Islamic.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Franta securitate sporita, #Franta control atacuri teroriste , #Franta