Franta interzice rugaciunea pe strada

Sambata, 17 Septembrie 2011, ora 08:26
1994 citiri
Franta interzice rugaciunea pe strada
Foto: Paris Match

Rugaciunile pe strazile Frantei vor fin interzise, a anuntat ministrul francez de Interne, Claude Gueant.

In orase precum Paris, Marsilia sau Nisa, numarul musulmanilor este foarte mare, iar in jurul moscheilor ei practica adeseori ritualuri religioase. Franta este un stat laic si "rugaciunile in strada contravin acestui statut", si-a motivat reprezentantul Guvernului decizia, intr-un interviu pentru Le Figaro.

Oficialul de la Paris a explicat ca exista dreptul la libera exprimare in Franta, insa toate manifestarile de acest fel trebuie sa fie precedate de o cerere de autorizatie si pot fi interzise de autoritati daca perturba ordinea publica.

Gueant a anuntat ca decizia va fi pusa in aplicare chiar din aceasta saptamana.

Ministrul se teme ca manifestarile religioase stradale pot afecta unitatea nationala. Masurile luate vor sa ajute integrarea imigrantilor in societatea franceza. "Oamenii care vin in Franta pentru a se stabili aici risca marginalizarea", afirma oficialul.

In ceea ce priveste situatia din Paris, practicantii religiosi vor avea la dispozitie un loc special amenajat pentru rugaciuni. Acesta are 2.000 de metri patrati si va fi inchiriat de la stat pentru 30 de mii de euro. Insa "statul nu poate contribui la construirea moscheilor si bisericilor", a accentuat Gueant.

Ministrul condamna si poligamia, violenta si atitudinea discriminatoare fata de femei, practici musulmane.

Ministrul de Interne de la Paris s-a remarcat recent prin unele afirmatii la adresa romanilor. Claude Gueant a declarat razboi infractorilor romani, considerand ca "delincventa romanilor este o realitate cu care trebuie sa luptam".

In cadrul unui interviu acordat cotidianului francez "Aujourd'hui", oficialul de la Paris a vorbit numai despre romani, fara sa precizeze ca majoritatea infractorilor sunt rromi de origine romana.

Una dintre masurile luate de autoritatile franceze va fi instalarea unui magistrat roman la Paris, care sa faciliteze repatrierea delincventilor minori.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#ministru francez, #Paris, #manifestari musulmani Franta, #religie musulmana , #Franta