Franta: Marine Le Pen, anchetata dupa ce i-a comparat pe musulmani cu nazistii

Joi, 20 Iunie 2013, ora 13:11
1645 citiri
Franta: Marine Le Pen, anchetata dupa ce i-a comparat pe musulmani cu nazistii
Foto: EPA

Presedintele partidului francez de extrema dreapta Frontul National (FN), Marine Le Pen, ar putea fi urmarit penal pentru ca a comparat imigratia musulmanilor cu ocupatia nazista a Frantei.

Comisia de afaceri juridice din cadrul Parlamentului European (PE) a cerut ca liderului de extrema dreapta sa i se ridice imunitatea de membru al PE, dupa ce aceasta a facut socanta declaratie, relateaza The Telegraph.

Marine Le Pen si-a pierdut cumpatul, intr-o discutie cu jurnalistii despre Hitler

Astfel, se asteapta ca PE sa ridice oficial imunitatea lui Le Pen, pentru ca aceasta sa nu mai beneficieze de protectie in cazul urmaririi penale, dupa ce decizia va fi luata in urma unui vot programat pe 3 iulie. Astfel, sefa FN va putea fi judecata de un tribunal francez, aceasta fiind acuzata de instigare la ura rasiala.

Sajjad Karim, membru al Comisiei de afaceri juridice din PE, considera ca Le Pen ar trebui sa isi piarda imunitatea parlamentara in urma afirmatiilor facute. "Este o linie subtire intre libertatea de exprimare si instigarea la ura rasiala. Atat eu, cat si alti colegi membri parlamentari am votat sa i se ridice imunitatea lui Le Pen si sunt increzator ca majoritatea membrilor Parlamentului European ne vor urma exemplul in iulie", a spus acesta.

Franta, in razboi cu islamistii

In noiembrie, procurorii francezi au cerut Consiliului European (CE) sa-i ridice imunitatea liderului de extrema dreapta, astfel incat sa poata fi urmarita penal pentru ca a comparat musulmanii cu nazistii.

Le Pen a condamnat rugaciunile in grup ale musulmanilor, care sunt tinute pe strazile Frantei din zone in care nu exista moschei, in timpul unui discurs pe care l-a tinut in fata simpatizantilor FN, in decembrie 2010.

"Daca vreti sa discutam despre Al Doilea Razboi Mondial, sa discutam despre ocupatie, atunci putem discuta despre ocupatia de astazi a teritoriului nostru. Nu este vorba despre vehicule blindate sau soldati, dar este vorba despre acelasi tip de ocupatie care ii afecteaza pe oameni", a afirmat aceasta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Marine Le Pen urmarita penal, #Marine Le Pen ridicare imunitate, #Marine Le Pen musulmani nazisti , #Franta