Franta, prinsa cu ocaua mica: expulzarile ii vizeaza pe romi

Sambata, 11 Septembrie 2010, ora 12:41

   

Franta, prinsa cu ocaua mica: expulzarile ii vizeaza pe romi
O circulara transmisa de Ministerul francez Interne prefectilor, privind "evacuarea taberelor ilegale", vizeaza in mod clar romii, desi joi ministrul Eric Besson (foto)a dat asigurari ca aceasta minoritate nu face obiectul unor masuri speciale, relateaza TF1.

In fata criticilor Parlamentului European privind recentele repatrieri, ministrul imigratiei Eric Besson a dat asigurari joi, intr-un comunicat, ca "Franta nu a luat nicio masura specifica vizand romii". "Romii sunt sunt considerati ca atare, ci in calitate de cetateni ai unei tari", a afirmat el, precizand ca Parisul "nu face expulzari colective".

Insa o circulara datata din 5 august 2010 si semnata de Michel Bart, directorul de cabinet din Ministerul de Interne, este clara. Documentul, obtinut de AFP, le aminteste prefectilor "obiectivele precise" fixate de presedintele Nicolas Sarkozy: "300 de tabere ilegale vor trebui evacuate in decurs de trei luni, avad prioritate cele de romi". "Deci prefectii din fiecare departament trebuie sa lanseze (...) un demers sistematic pentru demolarea taberelor ilegale, avand prioritate cele ale romilor", se arata in text.

"Prefectii din zona se vor asigura, in aria lor de competenta, de realizarea minimala a unei operatiuni importante pe saptamana (evacuare, demolare, expulzare) privind in special romii", se afirma in document.

Circulara intervine dupa deciziile luate de Nicolas Sarkozy la sfarsitul lunii iulie, care vizau romii. "Am cerut Ministerului de Interne sa puna capat taberelor ilegale de romi, sunt zone in afara legii pe care nu le putem tolera in Franta", a afirmat Sarkozy.


Sursa: rNews

Articol citit de 1687 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Paradis
rank 5
Cà ne place sau nu, Sarko e un mare om politic ... :-)))
Acest amàràt de Besson vine de la Partidul Socialist ... :-))) Deci a recrutat un tip de stànga ca sà ia cele mai murdare màsuri de dreapta ... :-))) Deci compromite un tip care oricum e mort politic pt cà si-a tràdat partidul si bomboana pe colivà e cà tipul e suficient de p r o s t sà-i dea tot inainte fàrà sà-si dea seama cà merge spre pràpastie ... :-)))
DR.STRANGELOVE
rank 5
Da, este un soi de Seitan sau Vladescu
in versiune franceza. Iar dupa repatrierea celor 300 de satre va fi remaniat.
Comentariu inadecvat
starpitorul
rank 5
sarkosy a declarat ca: numele sarkosy este fara indoiala la origine tziganesc!
nu, nu e vorba de piticul umflat de hormoni de la elisee... ci de reprezentantul altei "intrenationale" a tziganilor cu sediul in elvetia...

sarkozy... o simbioza intre sionism si tziganism...

cine altul sa-si tradeze originile mai abitir ca tiganu sionist?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor