Franta vrea sa interzica toate vehiculele pe benzina si motorina

Joi, 06 Iulie 2017, ora 18:29
8403 citiri
Franta vrea sa interzica toate vehiculele pe benzina si motorina

Franta intentioneaza sa interzica toate vehiculele pe benzina si motorina pana in 2040, pentru a trece la variante care nu polueaza, a anuntat joi ministrul Mediului de la Paris, Nicolas Hulot.

Acesta a prezentat o serie de masuri din planul presedintelui Emmanuel Macron de a elimina, practic, emisiile de carbon din tara pana in 2050, anunta The Independent.

Hulot a admis ca acest obiectiv pune presiune pe producatorii francezi de masini, dar a dat asigurari ca acestia au deja proiecte care le vor permite sa "poata indeplini aceasta promisiune".

Pentru a face fata mai usor schimbarii, familiile mai sarace vor beneficia de o prima pentru a renunta la vehiculele poluante in favoarea unor alternative nepoluante.

Oficialul a mai anuntat, in conferinta de presa, ca Franta va renunta din 2022 sa mai utilizeze carbune in productia de electricitate si ca investitii in valoare de pana la patru miliarde de euro vor permite cresterea eficientei energetice.

Aceste angajamente se inscriu intr-un plan pe cinci ani pentru a incuraja energia "verde" si a indeplini promisiunile asumate de Hexagon in baza Acordului de la Paris.

Pe plan agricol, Hulot a anuntat planuri de a pune capat importurilor de produse precum uleiul de palmier sau soia crescuta nesustenabil, care contribuie la despadurire in intreaga lume, in special in Padurea Amazoniana, in Asia de Sud-Est si in Congo.

Fostul jurnalist a explicat ca despadurirea reprezinta 10% din emisiile globale de gaze cu efect de sera.

Potrivit lui, ar fi o "schizofrenie" sa fie incurajati actorii industriali sa isi reduca emisiile de gaze poluante, in timp ce acceptam ca milioane de copaci, care absorb dioxid de carbon, sa fie doborati.

Ministrul a explicat ca Guvernul sau vrea sa asigure ca Franta va conduce lupta impotriva incalzirii globale.

"Vrem sa demonstram ca lupta impotriva schimbarii climatice poate duce la o imbunatatire a vietii de zi cu zi a francezilor", a adaugat el.

Anuntul lui Hulot vine dupa ce Volvo a anuntat miercuri ca intentioneaza sa construiasca numai masini electrice si hibrid incepand din 2019.

Franta nu este singura tara care intentioneaza sa renunte la automobilele cu motoare pe combustie. Olanda si Norvegia au anuntat anterior ca vor sa renunte la motoarele diesel sau pe benzina pana in 2025, iar Germania si India au anuntat planuri similare pentru inainte de 2030.

Citeste si Tara europeana care vrea sa interzica vanzarea de masini pe benzina si motorina

Citeste si:
Un profesor de științe politice chestionează doctoratul generalului Ciucă: ”A văzut cineva teza savantului care abia știe să citească de pe o hârtie?”
Un profesor de științe politice chestionează doctoratul generalului Ciucă: ”A văzut cineva teza savantului care abia știe să citească de pe o hârtie?”
Fostul ambasador și consilier prezidențial Cătălin Avramescu, profesor universitar de Științe Politice, a postat pe Facebook mai multe întrebări legate de teza de doctorat a generalului...
Cîțu, despre revenirea USR în Guvern: „Nimeni nu a propus asta în conducerea PNL; Nu voi susține intrarea PSD în Executiv”
Cîțu, despre revenirea USR în Guvern: „Nimeni nu a propus asta în conducerea PNL; Nu voi susține intrarea PSD în Executiv”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat luni, 25 octombrie, că USR și PSD ar trebui să susțină guvernul minoritar condus de Nicolae Ciucă dacă vor să arate că își doresc să...
Sursa: NEWS.RO