Germania a clasat Franta drept zona cu ''risc ridicat'' de infectare cu coronavirus

Vineri, 26 Martie 2021, ora 23:56
2481 citiri
Germania a clasat Franta drept zona cu ''risc ridicat'' de infectare cu coronavirus
Arcul de Triumf din Paris FOTO Unsplash

Germania a clasat vineri, 26 martie, intreaga Franta, inclusiv teritoriile de peste mari, ca zona cu ''risc ridicat'' de infectare cu coronavirus, a anuntat Institutul german de boli infectioase Robert Koch (RKI), relateaza AFP.

Includerea Frantei in aceasta categorie implica in special controale cel putin aleatorii la frontiere, iar majoritatea celor care vin din Franta intra intr-o perioada de carantina la sosire si trebuie sa prezinte un test negativ de COVID-19 efectuat cu cel mult 48 de ore inainte.

Departamentul de frontiera din Mosella a fost pana in prezent singurul teritoriu francez care a fost clasat de Germania ca zona cu ''risc ridicat'' din cauza unei raspandiri extinse a tulpinelor de COVID-19.

Angela Merkel a anuntat joi seara ca Germania se pregateste sa claseze Franta intr-o zona cu ''risc ridicat''. ''Cand analizam ratele de incidenta, este pur si simplu o necesitate (...), un proces practic automat'', a declarat cancelarul german la o conferinta de presa la Berlin.

Incidenta ridicata in Franta

Ratele de incidenta, care masoara numarul de infectii la 100.000 de locuitori in ultimele 7 zile, depasesc in numeroase departamente franceze pragul de 200. Rata de incidenta s-a situat vineri in Germania la aproximativ 119 ca medie nationala.

Intrebarea este acum daca decizia germana va duce sau nu la stabilirea unor controale stricte la frontiera, asa cum a facut recent Germania cu Polonia si inainte cu Republica Ceha si Tirolul austriac.

Cancelarul a sugerat, totusi, ca Franta ar putea beneficia de un tratament preferential, doar cu controale aleatorii si nesistematice.

Secretarul de stat francez pentru Afaceri europene, Clement Beaune, "negociaza relaxarea termenilor (unei astfel de decizii) pentru a evita inchiderea frontierei", au declarat surse din anturajul sau.

Cu toate acestea, ingrijorarea de ambele parti ale frontierei creste. Deputati francezi si germani au cerut joi sa se ''convoace cat mai curand posibil (...) o reuniune extraordinara a Comitetului franco-german pentru cooperare transfrontaliera'', ca urmare a inaspririi avute in vedere a ''normelor restrictive in zona transfrontaliera dintre Franta si Germania''.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Armele inovatoare ale industriei franceze de apărare care vor fi testate în Ucraina
Armele inovatoare ale industriei franceze de apărare care vor fi testate în Ucraina
Noile arme ale industriei franceze de apărare, mai ales cele anti-dronă, vor fi testate în timpul operațiunilor de apărare din Ucraina. Forțele Armate ale Ucrainei ar putea avea nevoie de...
Țara europeană în care retailerii vor fi obligați să informeze cumpărătorii că au micșorat dimensiunea produselor, dar nu le-au scăzut prețul
Țara europeană în care retailerii vor fi obligați să informeze cumpărătorii că au micșorat dimensiunea produselor, dar nu le-au scăzut prețul
Retailerii francezi vor trebui să informeze cumpărătorii atunci când dimensiunea produselor a fost micşorată fără o reducere corespunzătoare a preţurilor, în efortul de a combate...
#Franta, #Germania, #coronavirus, #risc , #Franta