I-a stat inima in timp ce isi insela nevasta, in delegatie: Instanta a decis ca e accident de munca

Miercuri, 11 Septembrie 2019, ora 12:14
48057 citiri
I-a stat inima in timp ce isi insela nevasta, in delegatie: Instanta a decis ca e accident de munca
Foto: Arhiva Pixabay

Un salariat a murit in timpul unei deplasari in interes de serviciu. A facut infarct intr-o camera de hotel, in timp ce comitea adulter, iar angajatorul a refuzat sa plateasca drepturile cuvenite in cazul unui accident de munca, dar Curtea de Apel din Paris a decis contrariul.

In Franta, angajatorul este responsabil de ceea ce i se intampla angajatului pe tot parcursul desfasurarii unei activitati in interes de serviciu. In cazul de fata, barbatul care a murit in urma unui infarct fusese trimis intr-o deplasare pe un santier din Loiret. Angajatorul a sustinut insa ca nu poate fi vorba despre un accident de munca atata timp cat decesul a survenit in timpul unui adulter, comis cu o persoana necunoscuta pana atunci si intr-o alta camera de hotel decat cea care ii fusese repartizata celui in cauza, relateaza BFM TV.

Obligat sa plateasca banii pentru asigurarea medicala, angajatorul a refuzat sa achite suma respectiva si a contestat decizia in instanta, sustinand ca decesul s-a produs intr-un moment in care munca era intrerupta "in interes personal".

Procesul a inceput in 2013, iar Curtea de Apel din Paris a dat recent o decizie surprinzatoare, considerand ca a fost vorba totusi despre un accident de munca.

In luarea deciziei s-a apreciat ca un act sexual face parte din viata curenta, "ca si somnul sau un dus", dar si ca "angajatorul nu a putut dovedi ca salariatul si-ar fi intrerupt misiunea pentru care se afla in deplasare in interes de serviciu".

Curtea de Apel din Paris a luat in considerare un articol din legea securitatii sociale conform caruia un salariat se afla sub protectia firmei la care lucreaza pe tot parcursul desfasurarii misiunii primite de la angajator. Astfel, nu conteaza daca accidentul survine in timp ce salariatul munceste sau isi desfasoara activitatile zilnice uzuale, atata timp cat misiunea sa nu este intrerupta explicit si din motive personale.

Judecatorii nu au acceptat ca argument nici faptul ca decesul s-a produs intr-o alta camera de hotel decat cea care ii fusese repartizata salariatului, apreciind ca el "se afla in continuare in sfera de autoritate a angajatorului".

Din aceste considerente, decesul a fost considerat accident de munca, iar angajatorul bun de plata.

Nemultumita, firma la care lucra barbatul a anuntat ca va contesta decizia Curtii de Apel din Paris la Curtea de Casatie, relateaza sursa citata.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#infarct adulter accident munca despagubiri , #Franta