Macron a ascultat, in timp real, cum un politist refuza sa ajute o femeie aflata in pericol

Vineri, 06 Septembrie 2019, ora 07:47
8965 citiri
Macron a ascultat, in timp real, cum un politist refuza sa ajute o femeie aflata in pericol
Foto: Arhiva Facebook/ Emmanuel Macron

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, a efectuat o vizita la dispeceratul de urgenta pentru violenta domestica. Evenimentul trebuia sa fie o etalare a eficientei noii campanii impotriva abuzului domestic lansata de guvern, insa a reusit sa arate contrariul.

Liderul francez a auzit, in timp real, cum un politist local refuza sa ajute o femeie aflata in pericol, relateaza The Guardian.

Jandarmeria franceza sau politia militara a deschis o ancheta in legatura cu incidentul, despre care Macron a precizat ca "subliniaza lipsa de intelegere in ce priveste violenta domestica".

Vizita lui Macron a survenit in contextul in care, doar in acest an, cel putin 100 de femei din Franta au fost ucise de partenerii lor actuali sau fosti.

Purtand casti, presedintele s-a asezat pe un scaun si, in tacere, a inceput sa asculte apelurile primite de un operator cu experienta.

O femeie in varsta de 57 de ani a sunat si a reclamat ca sotul ei violent a amenintat-o cu moartea, dupa ce timp de ani la rand a trebuit sa ii indure abuzurile.

Femeia se afla la sectia de politie locala, unde a depus o plangere, dar, temandu-se ca sotul ei o va omori, a cerut politiei sa o insoteasca acasa pentru a-si prelua in siguranta bunurile inainte de a pleca. Dar politia a refuzat.

"Sunteti in sectia de politie? Sunteti in pericol. Sotul dvs este acasa. Politia va poate insoti pana acasa", a dat asigurari operatorul.

Insa victima a povestit ca politia refuza acest lucru. Macron arata vizibil furios si clatina din cap, dar ramase tacut.

"Trebuie sa ajute o persoana aflata in pericol", a insistat operatorul si i-a cerut femeii sa vorbeasca cu ofiterul de politie.

Intr-un apel care a durat 15 minute, operatorul a incercat in zadar sa convinga jandarmul sa o ajute pe aceasta, el insistand ca nu este "treaba lui" sa intervina. Nestiind ca presedintele Macron asculta, ofiterul a spus - in mod gresit - ca ar avea nevoie de un ordin judecatoresc pentru a insoti femeia.

Dupa ce apelul s-a terminat, Macron a intrebat exasperat: "Se intampla des asa ceva?".

Operatorul, care lucra la dispecerat de peste 20 de ani, a raspuns: "Da, din ce in ce mai des".

A.D.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Macron ascultat interventie politie, #Franta jandarm intervenit femeie pericol , #Franta