Macron isi prezinta candidatii la parlamentare: Printre ei sunt un fost toreador si un matematician de geniu

Vineri, 12 Mai 2017, ora 14:19
4725 citiri
Macron isi prezinta candidatii la parlamentare: Printre ei sunt un fost toreador si un matematician de geniu
Foto: Facebook/Emmanuel Macron

La alegerile parlamentare din Franta, de peste o luna, din partea partidului invingatorului la alegerile prezidentiale, Emmanuel Macron, vor candida 428 de persoane. Printre acestea se afla un fost toreador, un geniu in matematica, dar si un judecator anti-coruptie cunoscut in Franta sau un pilot care a luptat in Siria.

Macron a promis ca va reinnoi clasa politica din Franta, aducand in camera inferioara a Parlamentului, Adunarea Nationala a Frantei, oameni complet noi. El are nevoie de o majoritate absoluta pentru a realiza reformele promise, arata The Guardian.

Pentru Macron, victoria a fost floare la ureche. Acum are nevoie de o minune

Joi, La Republique En Marche (REM) a prezentat o lista cu 428 de candidati. Printre acestia se afla Marie Sara, fost toreador, care va candida impotriva unui "greu" din Frontul National, Gilbert Collard, in Gard (sudul Frantei). Marie Sara a fost candva casatorita cu tenismenul Henri Leconte.

Un alt candidat "exotic" al partidului este Cedric Villani, de 43 de ani, care in 2010 a castigat echivalentul Nobelului in matematica. Acesta va candida din partea partidului lui Macron intr-un district in suburbiile Parisului.

Pe lista se mai afla Eric Halphen, un judecator anti-coruptie, dar si Marion Buchet, pilot pe un avion de lupta, care a servit in misiuni in Siria.

REM a mai anuntat joi ca mai e nevoie de inca 148 de candidati. In partid exista insa optimism ca vor fi transmise propuneri pentru toate locurile din Adunarea Nationala.

Pe lista sunt inclusi, pentru moment, 24 de parlamentari socialisti din partidul presedintelui Francois Hollande si sunt asteptati si conservatori de centru dreapta.

Pana acum, Macron si-a respectat promisiunea, 52% dintre propunerile pentru Adunarea Nationala fiind din randul societatii civile. In plus, acestia sunt jumatate femei, jumatate barbati.

Cel mai tanar candidat are 24 de ani, iar cel mai varstnic 72. 93% dintre candidati sunt oameni care au deja un loc de munca, iar restul sunt ori someri, ori pensionari ori studenti.

Potrivit unui oficial din REM, 19.000 de oameni au aplicat pentru a deveni candidati din partea partidului la alegerile parlamentare din11 si 18 iunie 2017, si asta numai in ultimele 4 luni. Iar de la victoria lui Macron s-au mai adaugat "cateva mii" de solicitari in acest sens.

Inainte de stabilirea listei au fost intervievati 1.700 de candidati.

Printre cei care si-au exprimat dorinta de a candida din partea REM se afla si fostul premier Manuel Valls. Acesta, un politician experimentat, dar nu foarte popular, a anuntat duminica faptul ca vrea sa reprezinte partidul lui Macron. I s-a replicat insa ca nu este eligibil, deoarece inca face parte din Partidul Socialist. In plus, a avut deja trei mandate parlamentare. In prezent, au fost demarate procedurile pentru excluderea sa din partid.

Emmanuel Macron urmeaza sa-si preia mandatul prezidential duminica, in urma unei ceremonii de la Elysee. Se asteapta ca tot duminica sa anunte numele premierului.

Ce urmeaza pentru Macron: Preluare de putere la Arcul de Triumf si o vizita la Merkel

Citeste si:

Se face coada la Macron: Pana si rivalii din trecut se gudura pentru posturi si functii

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#candidati REM parlamentare Franta, #alegeri parlamentare Franta candidati Macron, #alegeri parlamentare Franta 2017, #candidati La Republique En Marche parlamentare , #Franta