Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ministrul de Interne din Franta, despre atacatorul din Nisa: "Era prezent pe teritoriul francez de doar cateva ore. A venit in mod evident pentru a ucide"

Duminica, 01 Noiembrie 2020, ora 16:06
3464 citiri
Ministrul de Interne din Franta, despre atacatorul din Nisa: "Era prezent pe teritoriul francez de doar cateva ore. A venit in mod evident pentru a ucide"
FOTO Twitter

Presupusul autor al atacului sangeros cu cutitul de joi intr-o bazilica de la Nisa, Brahim Issaoui, este "evident" ca a venit Franta pentru "a ucide", apreciaza intr-un interviu acordat ziarului La Voix du Nord, publicat duminica, ministrul francez de Interne Gerald Darmanin, relateaza AFP.

Acest tunisian in varsta de 21 de ani, grav ranit la arestare, "era prezent pe teritoriul francez de doar cateva ore. El a venit in mod evident pentru a ucide. Cum se poate explica altfel faptul ca, abia sosit, s-a inarmat cu mai multe cutite", afirma ministrul.

"Bineinteles, procurorului terorist ii revina sa stabileasca cand s-a construit planul criminal. Insa nu a venit, vizibil, pentru a obtine documente", a adaugat el.

"Noi vom consolida controlul la frontierele noastre", a anuntat Darmanin, subliniind ca de la instalarea sa la minister "noi am trimis sute de politisti suplimentari la frontiera cu Italia".

"Insa eu nu doresc, asa cum indeamna extrema dreapta, sa vad in orice strain un terorist. Nu trebuie sa cadem in aceasta usurinta", avertizeaza ministrul.

Potrivit unei surse apropiate anchetei, Brahim Issaoui a sosit la Nisa marti si a fost reperat de camere de supraveghere video in apropierea bazilicii cu o zi inainte de fapte.

Cu antecedente judiciare in dreptul comun - violenta si droguri -, el a a parasit in seprembie orasul Sfax, situat in centrul Tunisiei, unde locuia impreuna cu familia sa.

Sosit clandestin in Europa, prin Insula italiana Lampedusa, la 20 septembrie, el ar fi debarcat pe continent la Bari, in sudul Italiei, la 9 octombrie.

Sase persoane se afla in prezent in arest preventiv in ancheta cu privire la acest atac in care au fost ucisi trei credinciosi, declara duminica surse din cadrul politiei.

Doi barbati au fost arestati sambata seara, scrie Reuters.

In paralel cu ancheta franceza, politia italiana efectueaza investigatii in Sicilia, unde investigheaza actiunile si contactele suspectului, potrivit unor surse judiciare.

Parchetul National francez Antiterorist (PNAT) a deschis joi o ancheta in flagrant cu privire la asasinarea in legatura cu o intreprindere terorista, tentativa de asasinat in relatie cu o intreprindere terorista si asociere de raufacatori terorista criminala.

Orasul Nisa a fost insangerat a 14 iulie 2016 de un atebtat cu camionul, pe embelematica Promenade des Anglais, soldat cu 86 de morti si 458 de raniti,

Elicea uriașă amplasată pe legendarul cabaret Moulin Rouge s-a prăbușit. Fațada a fost avariată, dar nu sunt victime VIDEO
Elicea uriașă amplasată pe legendarul cabaret Moulin Rouge s-a prăbușit. Fațada a fost avariată, dar nu sunt victime VIDEO
Elicea amplasată pe legendarul cabaret Moulin Rouge, situat în cartierul Pigalle din Paris, s-a desprins şi a căzut în noaptea de miercuri 24 spre joi 25 aprilie, între orele 2.00 şi 3.00,...
Atac cu cuțitul în Centrul Vechi al Capitalei. O femeie a fost înjunghiată de un bărbat de 74 de ani
Atac cu cuțitul în Centrul Vechi al Capitalei. O femeie a fost înjunghiată de un bărbat de 74 de ani
O femeie a scăpat cu viață după ce a fost victima unui atac cu un cuţit în Centrul Vechi al Capitalei. Un bărbat, în vârstă de 74 de ani, a fost agresorul, victima reuşind să scape...
#atac terorist, #Nisa, #atacator, #tunisia, #ministru de interne, #Franta , #Franta
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Ahaaaa!!!! Cum zicea Coluche acum cateva decenii,