O pisica va candida la alegerile municipale dintr-un oras din Franta

Marti, 25 Februarie 2020, ora 07:24
6013 citiri
O pisica va candida la alegerile municipale dintr-un oras din Franta
Foto: Arhiva Pixabay

Un partid din Franta si-a anuntat, luni, intentia de a include o pisica pe lista sa la alegerile municipale din Rennes (vest) pentru a evidentia conditia animalelor.

Partidul de extrema stanga Franta Nesupusa intentioneaza sa introduca pisica numita Rec pe penultimul loc de pe lista sa "Rennes en commun", prezentata pentru alegerile municipale din 15 si 22 martie, relateaza AFP.

Obiectivul: "evidentierea unui subiect care nu este foarte prezent in aceasta campanie municipala: conditia animalelor", a declarat Felix Boullanger, co-director al campaniei pentru aceasta lista.

Pentru a evita invalidarea listei de catre autoritati, un barbat ii va imprumuta numele sau pisicii Rec.

"Este o candidatura simbolica, asa cum se intampla adesea. Chiar daca obtinem 99,9% la alegerile municipale, el nu va fi ales", a declarat Boullanger.

Lista "Rennes en commun", sprijinita de asociatia pentru apararea animalelor L214, se angajeaza sa creeze "o delegatie pentru protectia animalelor, sa creasca ponderea proteinelor vegetale din meniurile de catering, sa sprijine interdictia nationala a circurilor care detin animale salbatice sau sa sustina o politica de sterilizare a pisicilor fara stapan".

#pisica candidat alegeri franta , #Franta