Pandemia face ravagii si in Franta: Aproape 300 de morti intr-o zi. Alti 4.600 de francezi, la terapie intensiva

Luni, 30 Martie 2020, ora 07:32
3492 citiri
Pandemia face ravagii si in Franta: Aproape 300 de morti intr-o zi. Alti 4.600 de francezi, la terapie intensiva
Foto: Twitter/@AFnewsroom

Noul coronavirus a provocat in spitalele din Franta, in ultimele 24 de ore, 292 de decese, numarul total al persoanelor care si-au pierdut viata de la inceputul pandemiei COVID-19 ajungand astfel la 2.606, potrivit directorului general din Ministerul Sanatatii si specialist in epidemii, Jerome Salomon.

Conform acestei informari oficiale, 19.354 de persoane sunt spitalizate, inclusiv 4.632 la terapie intensiva. Doar in cursul zilei de duminica la terapie intensiva au fost internati 359 de bolnavi, informeaza AFP.

Totodata, 7.132 de pacienti vindecati s-au putut intoarce acasa.

"S-a inregistrat o crestere cu 10% a persoanelor spitalizate, comparativ cu ziua de ieri, reflectand contaminarea produsa inaintea (adoptarii) masurilor de izolare", a precizat Salomon.

In incercarea de a opri raspandirea epidemiei, autoritatile franceze au anuntat prelungirea pana pe 15 aprilie a masurilor de izolare a populatiei, intrate in vigoare pe 17 martie.

Un numar de "359 de pacienti in stare grava au fost internati astazi la terapie intensiva. Acesta este cel mai important element de urmarit, deoarece reflecta dinamica epidemiei", a declarat Salomon.

"Daca masurile de izolare si de distantare sociala au fost respectate, ar trebui sa observam o reducere a numarului de persoane care intra la terapie intensiva pana la sfarsitul saptamanii" viitoare, a precizat oficialul francez.

Dintre pacientii aflati la reanimare, 34% au peste 60 de ani, iar 60 de pacienti au sub 30 de ani.

Numarul deceselor anuntat ia in calcul doar pacientii care au murit in spitale. Ca urmare a unui nou sistem de supraveghere instituit in acest weekend, autoritatile vor putea furniza in cursul saptamanii ce urmeaza informari care sa includa si numarul persoanelor decedate in institutiile pentru persoane in varsta.

Fostul ministru francez Patrick Devedjian a murit din cauza coronavirusului

Conform sursei citate, la nivel national s-a observat o crestere cu 9% a moralitatii in perioada 16-22 martie.

Ca urmare a lipsei cronice de masti de protectie, care a starnit un val de controverse in Franta, peste un miliard de masti au fost comandate, in special in China.

Un avion provenind din China, avand la bord aproape 100 de tone de echipamente medicale, inclusiv 5,5 milioane de masti, a aterizat duminica seara pe aeroportul Roissy din regiunea pariziana, conform unui anunt facut de compania Air France.

Cadrele medicale franceze au nevoie de 40 de milioane de masti pe saptamana, a spus ministrul Sanatatii, Olivier Veran. La ora actuala in Franta se produc, saptamanal, 8 milioane de masti.

Urmareste LIVE cele mai importante informatii despre criza COVID-19 in Romania si in lume

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Franta morti coronavirus, #Franta coronavirus , #Franta