Parisul anunta incetarea "stigmatizarii" rromilor in urma supravegherii UE

Sambata, 11 August 2012, ora 22:57
2062 citiri
Parisul anunta incetarea "stigmatizarii" rromilor in urma supravegherii UE
Foto: agenda.ro

Parisul a "pus capat politicii cifrelor" in privinta expulzarii rromilor si intentioneaza sa evite "stigmatizarea" acestora, a anuntat sambata Ministerul francez de Interne.

Anuntul vine la o zi dupa ce Franta a fost pusa sub supraveghere de catre Uniunea Europeana (UE), relateaza AFP.

Ministrul socialist de Interne Manuel Valls, criticat de catre asociatii dupa desfiintarea mai multor tabere ilegale in ultimele zile, lucreaza pentru a gasi "solutii alternative", a declarat un membru al cabinetului sau, contactat de AFP.

"S-a pus capat politicii cifrelor, care conducea la derive si denatura deciziile justitiei", a adaugat el.

"Contrar politicii duse de catre precedentul Guvern, nicio populatie nu este vizata in sine. In Franta nu mai exista 'politica etnica'", a subliniat acest membru al cabinetului lui Valls.

Fostul presedinte de dreapta Nicolas Sarkozy a stabilit o legatura intre infractionalitate si "implantatiile salbatice de tabere de rromi", cerandu-le prefectilor sa le desfiinteze.

"In prezent, prefectii nu au nicio cifra imperativa" si li s-a cerut sa lucreze pe plan local la solutii alternative impreuna cu asociatiile, atunci cand acest lucru este posibil", a subliniat sambata ministerul.

"Operatiunile de desfiintare de tabere ilegale care fac obiectul unor decizii ale justitiei in executare se desfasoara in continuare", a anuntat vineri ministerul intr-un comunicat.

Cu toate ca "respectarea demnitatii persoanelor este un imperativ constant al actiunii publice", "dificultatile si riscurile sanitare locale reprezentate de aceste tabere insalubre nu pot ramane fara raspuns", a adaugat acesta.

Cateva zeci de rromi romani, care au beneficiat de un ajutor umanitar pentru intoarcerea in tara (in valoare de 300 de euro pentru adulti si de 150 de euro pentru copii), au fost expulzati joi in Romania pe baza de voluntariat, potrivit versiunii oficiale. Asociatiile au denuntat expulzari deghizate.

Serviciile comisarului european pentru Justitie Viviane Reding au anuntat vineri ca se afla "in contact cu autoritatile franceze pentru a se asigura ca regulile europene sunt respectate" in privinta rromilor.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#expulzare rromi Franta, #desfiintare tabere ilegale Franta , #Franta