Petrecerea ilegala de Anul Nou din Bretania, la care au participat 2.500 de persoane, a continuat si vineri noaptea

Sambata, 02 Ianuarie 2021, ora 10:15
3805 citiri
Petrecerea ilegala de Anul Nou din Bretania, la care au participat 2.500 de persoane, a continuat si vineri noaptea
Foto: Twitter/ Gendarmerie Nationale

Aproximativ 2.500 de persoane au participat la o petrecere ilegala de Anul Nou intr-un depozit parasit din nord-vestul Frantei si s-au confruntat violent cu politia, joi, iar evenimentul a continuat vineri noapte, relateaza presa franceza.

Oamenii au organizat petrecerea ilegala in Lieuron, in apropiere de Rennes (Bretania), dupa ce au avut loc altercatii cu politia, au transmis autoritatile locale. Multi inca se aflau la fata locului, vineri, cand perimetrul a fost izolat.

Acolo se afla persoane din diverse parti ale Frantei, dar si din Marea Britanie si Spania, a spus politia.

In confruntarile violente cu politia, cel putin trei agenti au fost raniti. Petrecaretii au incendiat una dintre masinile proprii si au aruncat cu sticle si pietre, au transmis autoritatile.

Mai multi oameni au dormit in masini inainte de a reveni la petrecere, a scris Le Monde.

Unii dintre ei au spus ca vor sa ramana aici pana duminica, in timp ce altii spera sa petreaca pana marti.

Un participant a declarat pentru Le Monde ca petrecerea a fost "foarte bine organizata", cu standuri pentru mancare amenajate.

Vineri seara, ministru francez de Interne, Gerald Darmanin, a organizat o intalnire de urgenta pentru a discuta problema.

El a spus ca toate caile de acces pentru vehicule au fost blocate si ca peste 200 de oameni au primit avertismente verbale din partea politiei.

Sambata dimineata, mai multi oameni au inceput sa paraseasca zona.

Astfel de adunari sunt interzise in Franta pentru a preveni raspandirea de Covid-19, iar o restrictie de mobilitate (care incepe la ora 20:00 si se incheie la ora 06:00) este aplicata pe tot teritoriul tarii. Ea nu a fost ridicata nici pentru noaptea de Anul Nou.

Ministrul de Interne, Gerald Darmanin, a spus ca in Franta au fost trimisi in teren 132.000 de politisti pentru a asigura securitatea in noaptea de Anul Nou si faptul ca este respectata restrictia de mobilitate.

Politistii au fost instruiti sa opreasca orice petrecere underground, sa ii amendeze pe participanti si sa identifice organizatorii.

In orasul Marsilia, fortele de securitate au oprit o petrecere ilegala de Anul Nou la care se adunasera circa 300 de oameni. Peste 150 au primit avertismente, iar trei, suspectati ca au organizat-o, au fost arestati.

Jandarmii din Lieuron au incercat sa impiedice evenimentul, "dar s-au confruntat cu o ostilitate acerba din partea multor petrecareti", au spus autoritatile.

Franta a inregistrat pana in prezent peste 2,6 milioane de cazuri de Covid-19 si mai mult de 64.800 de decese asociate.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#petrecere franta, #petrecere jandarmi , #Franta
Comentarii
Poza Traiannn
Traiannn
rank 5
Tampiti sunt in TOATA , nu numai in Romania .
Poza milan
milan
rank 1