Posta franceza va incepe livrarea coletelor cu ajutorul dronelor

Joi, 15 Decembrie 2016, ora 18:31
2742 citiri
Posta franceza va incepe livrarea coletelor cu ajutorul dronelor
Foto: Ziare.com

Posta franceza a anuntat joi ca va incepe livrarea coletelor cu ajutorul dronelor, dupa doi ani de testare a acestei proceduri. Pachetele vor fi transmise o data pe saptamana, folosind un culoar aerian de 15 kilometri, din sud-estul tarii.

Posta franceza se alatura astfel companiilor care au recurs la drone pentru a face livrarile postale intr-un mod inovator.

Pilotata de la distanta de un operator autorizat, drona va decola de la Saint-Maximin-la-Sainte-Baume, din Provence, cu cate un pachet la bord, si va parcurge cei 15 kilometri dupa parametri preinregistrati.

Aparatul va ateriza intr-un fel de "cos" in satul Pourrieres, informeaza comunicatul publicat pe site-ul DPDgroup, subsidiara a Le Groupe La Poste.

Posibilitatea livrarii pachetelor cu ajutorul dispozitivului zburator fara pilot a starnit adevarate pasiuni in mai multe tari, insa Posta franceza sustine ca initiativa sa reprezinta o premiera deoarece este "prima linie comerciala regulata". Directia Generala a Aviatiei Civile (DGAC) a dat unda verde procedurii, dupa efectuarea a doi ani de teste.

Drona poate parcurge o distanta de 20 de kilometri, poate atinge viteza de 30 de kilometri pe ora si poate transporta o greutate de 3 kilograme, conform comunicatului DPDgroup.

In Statele Unite, prima livrare cu drona a fost efectuata in iulie de catre un magazin care a facut un parteneriat cu lantul "7-Eleven" pentru a trimite un sandvis cu pui, o cafea si o gogoasa catre o resedinta privata din Reno, Nevada.

Compania americana de comert online Amazon a anuntat ca a efectuat prima livrare a unui colet prin intermediul unei drone, potrivit unui videoclip publicat miercuri pe pagina sa de Internet. Intr-un mesaj pe Twitter, directorul general de la Amazon, Jeff Bezos, a precizat ca livrarea a durat 13 minute si a inclus un modul de receptie de televiziune in sistem streaming "Fire TV" si o punga de floricele de porumb.

Amazon a precizat ca aceasta prima livrare experimentala a avut loc in data de 7 decembrie in regiunea Cambridge, din Marea Britanie, care a devenit astfel prima tara in care Amazon poate sa isi testeze sistemul de livrare cu drone dupa ce guvernul britanic a ridicat restrictiile cu privire la zborul acestor dispozitive.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#Posta franceza drone, #livrare colete Posta franceza drone, #colete Posta drone , #Franta