Primarul din Nisa, despre cerșetorul român care și-a donat ultimii bani sinistraților: „Am fost impresionat şi marcat pozitiv”

Marti, 26 Octombrie 2021, ora 07:48
3434 citiri
Primarul din Nisa, despre cerșetorul român care și-a donat ultimii bani sinistraților: „Am fost impresionat şi marcat pozitiv”
Primarul orașului francez Nisa, Christian Estrosi, alături de Ion Nelu-Gioroiu FOTO Adevărul

Primarul orașului francez Nisa, Christian Estrosi, a vorbit într-un interviu pentru „Adevărul” despre Ion Nelu-Gioroiu, cerşetorul român care şi-a donat economiile de 150 de euro pentru sinistraţii din Nisa şi i-a recuperat unei femei telefonul furat. Pentru gesturile sale, Ion Nelu-Gioroiu a fost recompensat cu un loc de muncă și o locuință.

„În faţa acestor drame s-a născut o solidaritate impresionantă, iar Ion-Nelu Gioroiu a decis să facă un gest incredibil de generos. A donat în totalitate suma pe care o câştigase vânzând revista Sans Abri 06, adică 150 de euro, pentru persoanele sinistrate. Cum să nu fii emoţionat de un asemenea gest venit din partea unei persoane fără adăpost, aflată şi ea în dificultate? Pot să spun că am fost impresionat şi marcat pozitiv şi eu, şi toţi locuitorii oraşului Nisa de gestul românului”, a declarat pentru „Adevărul” Christian Estrosi, primarul oraşului Nisa.

Când a ajuns în Franţa în 2017, Ion-Nelu Gioroiu a început prin a face grădinărit la diferite persoane pentru a îşi putea cumpăra bunurile de strictă necesitate. „După aceea, când stătea aproape de Muzeul de Artă Contemporană, şi-a arătat gentileţea şi bunul simţ: ţinea uşa vizitatorilor teatrului sau celor care veneau la bibliotecă, mereu cu un cuvânt drăguţ sau un zâmbet. Domnul Gioroiu era cunoscut de către riverani deoarece, în ciuda situaţiei sale dificile, era mereu binevoitor şi săritor faţă de cei de lângă el”, precizează primarul Christian Estrosi.

Potrivit sursei citate, atunci când s-au văzut la Primăria Nisa, Ion-Nelu Gioroiu (54 de ani) i-a vorbit primarului oraşului despre viaţa sa, despre cum a ajuns în Franţa şi la Nisa. „Mi-a mărturisit că este ataşat de oraşul nostru şi şi-a exprimat recunoştinţa pentru acest nou început ce i-a fost oferit. Mi-a spus că era copleşit de emoţie şi că la început nu a crezut că într-adevăr îi propuneam o slujbă”, a mai spus primarul oraşului Nisa pentru „Adevărul”.

Citește și:
David Popovici, despre plecarea din țară: "Am auzit şi eu că România m-ar putea pierde”
David Popovici, despre plecarea din țară: "Am auzit şi eu că România m-ar putea pierde”
Dublul campion mondial şi european la înot David Popovici a afirmat, joi, referitor la posibilitatea ca el să plece să studieze în afara ţării după terminarea liceului, că nu ştie ce îi...
Messi și-a decis viitorul! Presa din Spania a făcut anunțul hotărârii sale
Messi și-a decis viitorul! Presa din Spania a făcut anunțul hotărârii sale
În vârstă de 35 de ani, Messi şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei la FC Barcelona, de care s-a despărţit în lacrimi în august 2021, când a semnat cu PSG. Superstarul argentinian...