Primarul din Nisa, despre cerșetorul român care și-a donat ultimii bani sinistraților: „Am fost impresionat şi marcat pozitiv”

Marti, 26 Octombrie 2021, ora 07:48
3063 citiri
Primarul din Nisa, despre cerșetorul român care și-a donat ultimii bani sinistraților: „Am fost impresionat şi marcat pozitiv”

Primarul orașului francez Nisa, Christian Estrosi, a vorbit într-un interviu pentru „Adevărul” despre Ion Nelu-Gioroiu, cerşetorul român care şi-a donat economiile de 150 de euro pentru sinistraţii din Nisa şi i-a recuperat unei femei telefonul furat. Pentru gesturile sale, Ion Nelu-Gioroiu a fost recompensat cu un loc de muncă și o locuință.

„În faţa acestor drame s-a născut o solidaritate impresionantă, iar Ion-Nelu Gioroiu a decis să facă un gest incredibil de generos. A donat în totalitate suma pe care o câştigase vânzând revista Sans Abri 06, adică 150 de euro, pentru persoanele sinistrate. Cum să nu fii emoţionat de un asemenea gest venit din partea unei persoane fără adăpost, aflată şi ea în dificultate? Pot să spun că am fost impresionat şi marcat pozitiv şi eu, şi toţi locuitorii oraşului Nisa de gestul românului”, a declarat pentru „Adevărul” Christian Estrosi, primarul oraşului Nisa.

Când a ajuns în Franţa în 2017, Ion-Nelu Gioroiu a început prin a face grădinărit la diferite persoane pentru a îşi putea cumpăra bunurile de strictă necesitate. „După aceea, când stătea aproape de Muzeul de Artă Contemporană, şi-a arătat gentileţea şi bunul simţ: ţinea uşa vizitatorilor teatrului sau celor care veneau la bibliotecă, mereu cu un cuvânt drăguţ sau un zâmbet. Domnul Gioroiu era cunoscut de către riverani deoarece, în ciuda situaţiei sale dificile, era mereu binevoitor şi săritor faţă de cei de lângă el”, precizează primarul Christian Estrosi.

Potrivit sursei citate, atunci când s-au văzut la Primăria Nisa, Ion-Nelu Gioroiu (54 de ani) i-a vorbit primarului oraşului despre viaţa sa, despre cum a ajuns în Franţa şi la Nisa. „Mi-a mărturisit că este ataşat de oraşul nostru şi şi-a exprimat recunoştinţa pentru acest nou început ce i-a fost oferit. Mi-a spus că era copleşit de emoţie şi că la început nu a crezut că într-adevăr îi propuneam o slujbă”, a mai spus primarul oraşului Nisa pentru „Adevărul”.

Citeste si:
Surpriză mare! Cine poate fi noul selecționer al României
Surpriză mare! Cine poate fi noul selecționer al României
România a rămas fără selecționer după plecarea lui Mirel Rădoi, care a ratat calificarea la barajul pentru Campionatul Mondial din Qatar. Federația caută în acest moment selecționer,...
Mai puțin de 10.000 de persoane, vaccinate cu prima doză în ultimele 24 de ore
Mai puțin de 10.000 de persoane, vaccinate cu prima doză în ultimele 24 de ore
Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat marţi, 7 decembrie, că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate peste 40.000 de...