Primarul Parisului vrea sa scoata masinile diesel din oras

Duminica, 07 Decembrie 2014, ora 23:00
4847 citiri
Primarul Parisului vrea sa scoata masinile diesel din oras
Foto: All Things Jacq

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, vrea ca masinile cu motor diesel sa fie interzise in capitala franceza pana in anul 2020, ca parte a planurilor de a reduce poluarea.

"Vreau masinile diesel afara din Paris pana in 2020. Astazi, 60 la suta dintre parizieni deja nu mai au masini, comparativ cu 40 la suta in anul 2001. Lucrurile se schimba repede", a spus Hidalgo, intr-un interviu pentru o publicatie franceza, citat de BBC.

In plus edilul parizian vrea doar vehicule cu emisii reduse de gaze, precum si mai multe zone pentru pietoni si dublarea pistelor pentru biciclete.

Cum isi curata un oras din UE strazile: Bere si tigari pentru dependentii de alcool si droguri

In luna martie a fost impusa o interdictie partiala pentru masini in capitala pariziana, dupa ce calitatea aerului a ajuns pana la unul dintre cele mai slabe niveluri din istorie.

Anne Hidalgo mai vrea limitarea tururilor turistice cu autobuzul pe strazile Parisului, interzicerea tranzitarii orasului de catre camioane si adaugarea de vehicule electrice in reteaua orasului.

In ceea ce-i priveste pe parizieni, mai mult de jumatate dintre acestia sustin interzicerea masinilor diesel in oras pana in anul 2020.

Ce au câștigat și ce au pierdut Iohannis și România în urma candidaturii la șefia NATO: ”Tevatura a fost percepută ca fiind mai degrabă pe persoană fizică”
Ce au câștigat și ce au pierdut Iohannis și România în urma candidaturii la șefia NATO: ”Tevatura a fost percepută ca fiind mai degrabă pe persoană fizică”
Retragerea candidaturii la șefia NATO a președintelui Klaus Iohannis nu vine ca o surpriză, însă analiștii punctează că șeful statului ar fi putut câștiga o șansă uriașă....
Ce scrie presa străină despre retragerea candidaturii lui Iohannis la șefia NATO: ”Finalul unui fals suspans”
Ce scrie presa străină despre retragerea candidaturii lui Iohannis la șefia NATO: ”Finalul unui fals suspans”
Preşedintele român Klaus Iohannis şi-a anunţat retragerea candidaturii de la şefia NATO, lăsând astfel drum liber premierului olandez Mark Rutte să-i succeadă lui Jens Stoltenberg,...
#masini diesel interzise Paris, #diesel interzise Paris, #poluare Paris, #masini diesel poluare Paris , #Franta
  1. Cele 5 provocări dificile pe care le va avea de înfruntat Mark Rutte după ce va prelua șefia NATO
  2. Cum să scrii un profil pe aplicațiile de întâlniri. O greșeală mică face ca multe femei să rămână singure
  3. Mesajul șefului NATO după decizia României de a dona Ucrainei un sistem Patriot
  4. Incident revoltător la o grădiniță. O mamă reclamă că micuțul ei, diagnosticat cu sindromul Down, a fost marginalizat la serbarea de sfârșit de an
  5. Tragedii în serie în județul Timiș. Doi copii, de 13 și 15 ani, s-au înecat la scăldat în timp ce încercau să scape de caniculă
  6. SUA suspendă livrările de sisteme antiaeriene Patriot către toate țările, cu o singură excepție. Lovitură uriașă pentru Putin
  7. Copil de doar 10 ani dispărut în apele râului Siret. Băiatul plecase la scăldat și nu s-a mai întors acasă VIDEO
  8. Un candidat la Primăria orașului Sanremo a primit ajutor în campanie din țara noastră. Fiul lui locuiește aici și i-a dat un sfat: "Caută voturile românilor" VIDEO
  9. Rusia amenință România că va ajunge la ”coșul de gunoi al istoriei”. Decizia care a isterizat Moscova
  10. 8 metode prin care clasa de mijloc poate reduce cheltuielile lunare. Care este achiziția zilnică ce "vă poate secătui în liniște portofelul"