Ziare.com

Primarul Parisului vrea sa scoata masinile diesel din oras

de Elena Enache
Duminica, 07 Decembrie 2014, ora 23:00

   

Primarul Parisului vrea sa scoata masinile diesel din oras
Primarul Parisului, Anne Hidalgo, vrea ca masinile cu motor diesel sa fie interzise in capitala franceza pana in anul 2020, ca parte a planurilor de a reduce poluarea.

"Vreau masinile diesel afara din Paris pana in 2020. Astazi, 60 la suta dintre parizieni deja nu mai au masini, comparativ cu 40 la suta in anul 2001. Lucrurile se schimba repede", a spus Hidalgo, intr-un interviu pentru o publicatie franceza, citat de BBC.

In plus edilul parizian vrea doar vehicule cu emisii reduse de gaze, precum si mai multe zone pentru pietoni si dublarea pistelor pentru biciclete.

Cum isi curata un oras din UE strazile: Bere si tigari pentru dependentii de alcool si droguri

In luna martie a fost impusa o interdictie partiala pentru masini in capitala pariziana, dupa ce calitatea aerului a ajuns pana la unul dintre cele mai slabe niveluri din istorie.

Anne Hidalgo mai vrea limitarea tururilor turistice cu autobuzul pe strazile Parisului, interzicerea tranzitarii orasului de catre camioane si adaugarea de vehicule electrice in reteaua orasului.

In ceea ce-i priveste pe parizieni, mai mult de jumatate dintre acestia sustin interzicerea masinilor diesel in oras pana in anul 2020.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3070 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor