Sat francez considerat magic - Un refugiu pentru presupusa apocalipsa din 2012?

Luni, 01 Octombrie 2012, ora 08:31
6612 citiri
Sat francez considerat magic - Un refugiu pentru presupusa apocalipsa din 2012?
Foto: Spiegel

Un mic sat francez, Burgarach, se presupune ca ar avea puteri magice, iar locuitorii sai ar supravietui sfarsitului lumii, care ar veni odata cu terminarea calendarului mayas din data de 21 decembrie 2012. Autoritatile sunt ingrijorate de faptul ca satul ar putea fi invadat de vizitatori.

Adeptii teoriei Apocalipsei considera ca muntele local este o poarta intre lumi diferite, potrivit Spiegel.

La poalele Pirineilor francezi, printre tufisuri si stanci se afla satul Bugarach. Un calator trebuie sa indure drumuri inguste si intortocheate pentru a ajunge acolo. Cei care sustin venirea sfarsitului lumii cred ca Bugarach e un loc special, ce se presupune ca va fi salvat de focurile iadului.

Satul se afla la o altitudine de 1.230 de metri. Aceia care cred in teoriile conspiratiilor considera Bugarach-ul un fel de loc unde aterizeaza OZN-urile. Extraterestrii vor salva cativa alesi de la Apocalipsa, sustin teoreticienii.

Vor vizita pelerinii satul in masa? Primarul din Buragach, Jean-Pierre Delord, se teme de acest lucru. Timp de doi ani, politicianul socialist a avertizat asupra fortelor care ameninta asezarea: invazia unor grupari oculte, intalniri ale unor secte si sinuciderea colectiva.

Ramane de vazut daca Burgarach va fi capabil sa scape de "sfarsitul lumii", dar si de afluxul de vizitatori. "Oamenii care cred in teoria sfarsitului lumii imi scriu regulat. Nu vreau sa spun nimanui cum sa traiasca.

Dar cand sute de oameni vor lua cu asalt satul nostru, nu vom fi capabili sa garantam siguranta publica", a declarat Delord.

In urma zvonurilor privind apocalipsa, terenurile din zona au fost cumparate masiv, iar preturile acestora au crescut substantial.

Raportul publicat de catre organizatia Miviludes este alarmant. "Pana in prezent, mai mult decat orice altceva, subiectul a fost exploatat din ratiuni comerciale". Acesta mentioneaza aparitia unor carti postale, baghete magice si "pietre ale eternitatii", care pot fi comandate special pentru Apocalipsa.

Cu toate acestea, raportul subliniaza ca riscul nu poate fi subestimat, in special datorita unor similitudini cu sinuciderea colectiva a sectei Templul Soarelui, cand au murit 74 de persoane.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#sat francez magic Bugarach, #sat francez refugiu Apocalipsa, #sfarsitul lumii decembrie 2012 , #Franta