Scandalul angajarilor fictive facute de Fillon: Procurorii francezi cer deschiderea unui dosar pentru prezidentiabil

Vineri, 24 Februarie 2017, ora 22:01
2977 citiri
Scandalul angajarilor fictive facute de Fillon: Procurorii francezi cer deschiderea unui dosar pentru prezidentiabil
Foto: Twitter/Francois Fillon

Procurorii francezi au cerut vineri seara in instanta deschiderea unui dosar cu privire la presupusele angajari fictive facute de catre prezidentiabilul dreptei Francois Fillon. Acesta este acuzat ca si-a platit cu pana la 900.000 de euro sotia, insa aceasta nu a muncit niciodata, iar aceste angajari fictive ar putea sa se extinda si la nivelul celor doi copii ai sai.

Procurorii nu au publicat inca un comunicat oficial in acest sens, dar informatia a aparut in mai multe publicatii franceze, inclusiv in Le Parisien, transmite Reuters.

Anterior, procurorii au declarat ca vor continua ancheta cu privire la scandalul Fillon, care a pierdut considerabil in sondajele de opinie pentru alegerile prezidentiale din Franta.

Francois Fillon a dezmintit toate acuzatiile care i se aduc cu privire la angajarea fictiva a sotiei sale, Penelope.

Jurnalistii francezi au sustinut incepand cu 25 ianuarie ca fostul prim-ministru conservator si-a platit sotia cu mii de euro pentru a lucra ca asistenta parlamentara si colaboratoare la o revista literara, insa toate angajarile aceteia sunt fictive.

Penelope Fillon ar fi primit peste 900.000 de euro ca urmare a celor doua angajari fictive. Initial, suma vehiculata era de 500.000 de euro.

Francois si Penelope Fillon au fost deja audiati separat la sediul Grupului de Interventie Regionala (GIR) de la Versailles, de catre politisti din cadrul Biroului central pentru lupta impotriva coruptiei si infractiunilor financiare (OCLCIFF).

Potrivit Le Canard Enchaine, Penelope Fillon, care a pastrat intotdeauna o distanta si o discretie fata de cariera politica a sotului ei, a fost remunerata opt ani ca atasat parlamentar de catre Francois Fillon, iar apoi ca supleant in Adunarea Nationala, iar timp de 20 de luni la "La Revue des deux mondes".

Francois Fillon a denuntat in schimb o "lovitura de stat institutionala din partea stangii" asupra candidaturii sale la alegerile prezidentiale din Franta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Francois Fillon angajari fictive, #Francois Fillon dosari angajari fictive, #scandal angajari fictive Fillon , #Franta