Somaj record in Franta: Peste 3,2 milioane de someri

Vineri, 26 Aprilie 2013, ora 11:30
1803 citiri
Somaj record in Franta: Peste 3,2 milioane de someri

Numarul celor fara locuri de munca din Franta a atins un nivel record in luna martie, provocand si mai multe semne de intrebare asupra promisiunii Guvernului de a inversa tendinta somajului, pana la sfarsitul anului.

Astfel, numarul somerilor inregistrati a crescut cu 1,2 la suta, pana la 3.225.000 de persoane, aceasta fiind cea de-a 23-a luna consecutiva de crestere a somajului. Astfel, nivelul atins este cel mai inalt de la inregistrarea oficiala a somajului, adica din ianuarie 1996, a transmis ministrul francez al Muncii, joi, potrivit Reuters.

Cifrele din luna martie au depasit recordul de 3.195.000 de someri, din ianuarie 1997.

Noul record, o crestere anuala de 11,5 la suta, reprezinta o lovitura simbolica data presedintelui socialist Francois Hollande, a carui cota de simpatie a ajuns la cel mai scazut nivel al oricarui presedinte modern al Frantei, in ultimele luni.

Incercand sa-si respecte promisiunea de a inversa cresterea somajului pana la sfarsitul anului, Hollande a lansat sisteme de locuri de munca subventionate pentru tineri, promovand si o reforma de a face angajarile si concedierile mai flexibile.

Somajul in Spania atinge un nou nivel record

Si in Spania rata somajului a ajuns la un nou record la finalul primului trimestru din 2013, fiind de 27,2 la suta din totalul fortei de munca. Astfel numarul somerilor spanioli a depasit cifra de sase milioane.

Citeste si:
Cine este Andrei Muraru, istoricul acreditat oficial ca ambasador al României în SUA
Cine este Andrei Muraru, istoricul acreditat oficial ca ambasador al României în SUA
Istoricul Andrei Muraru a fost acreditat oficial de Casa Albă ca ambasador al României în SUA, conform unui mesaj publicat sâmbătă de diplomatul român pe pagina sa de Facebook. Atașând...
Orban: PNL a pierdut masiv din încredere. Criza politică pune sub semnul întrebării guvernarea
Orban: PNL a pierdut masiv din încredere. Criza politică pune sub semnul întrebării guvernarea
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că partidul "a pierdut masiv din încredere" şi după 30 mai, în interiorul formaţiunii, s-a declanşat o luptă "foarte dură", cu...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
Ghilotina
rank 5
socialismul victorios