Studentii din Franta primesc un meniu complet la un euro, ajutor in pandemie pentru cei in dificultate

Duminica, 14 Februarie 2021, ora 03:00
2752 citiri
Studentii din Franta primesc un meniu complet la un euro, ajutor in pandemie pentru cei in dificultate

Un meniu complet la un euro reprezinta un ajutor nesperat la care apeleaza multi studenti din Franta, care si-au pierdut locurile de munca informale din cauza masurilor antiepidemice, scrie sambata EFE intr-un reportaj din Paris.

Dupa protestele din ianuarie, in care studentii denuntau nesiguranta economica in care se afla, dar si emotionala, dat fiind ca nu pot merge la ore si nici nu se pot intalni cu colegii, guvernul a decis sa permita cantinelor universitare sa ofere hrana la un euro pentru cei mai nevoiasi dintre ei.

Insa au aparut si alte initiative private, cum este cazul restaurantului parizian Le Reflet, situat in cartierul Le Marais, unde "s-a pus in miscare un intreg lant al solidaritatii", datorita furnizorilor si donatorilor, a declarat pentru EFE responsabilul localului Le Reflet, Olivier Vellutini.

Cu atat mai mult cu cat acest restaurant este un proiect social si are, in randul personalului sau, tineri cu sindromul Down carora le ofera pregatire in domeniul HORECA. Dintre cei 13 angajati ai restaurantului, opt au sindromul Down. Spiritul acestui proiect este "sa ajutam persoanele cu trisomia 21" sa-si gaseasca un loc de munca, explica Vellutini.

100 de meniuri pentru studentii in situatii sarace

Acum, aceasta solidaritate se extinde in fiecare joi si vineri si catre alte categorii, prin oferirea a 100 de meniuri unor studenti aflati in situatie precara, care nu au altceva de facut decat sa prezinte carnetul de student pentru a avea acces la meniul de un euro, acelasi pret oferit si de cantinele universitare. Fiecare din cele o suta de recipiente de plastic, care apoi sunt puse in pungi de hartie de culoare maro, contine de exemplu o salata de dovleac si pastarnac, aripioare de pui cu cartofi si orez cu lapte.

La 12:00, ora la care se ia pranzul in Franta, incepe sa se formeze o coada de studenti care isi asteapta randul in strada pentru a plati un euro si a primi in schimb un meniu echilibrat si variat. Toti clientii sunt de parere ca meniul oferit de Le Reflet este de calitate si variat. Exista inclusiv optiunea unui meniu vegetarian. In Franta, restaurantele sunt inchise inca de la sfarsitul lui octombrie 2020, aminteste EFE.

Mai puteti citi:

Citeste si:
Washingtonul afirmă că a discutat cu Parisul înaintea anunţării alianţei sale cu Marea Britanie şi Australia. Franţa dezminte
Washingtonul afirmă că a discutat cu Parisul înaintea anunţării alianţei sale cu Marea Britanie şi Australia. Franţa dezminte
Washingtonul şi Parisul au avut contacte la nivel înalt înaintea anunţului despre încheierea noii alianţe ''AUKUS'' 'între SUA, Marea Britanie şi Australia, a declarat joi un responsabil al...
Franța va majora cu 23% salariul minim pentru a compensa inflația
Franța va majora cu 23% salariul minim pentru a compensa inflația
Franţa intenţionează să majoreze de la 1 octombrie salariul minim la 10,48 euro (12,37 dolari) pe oră, a anunţat ministrul Muncii Elisabeth Borne, transmite DPA. Creşterea de 23% va...
Sursa: AGERPRES