Sudul Frantei, devastat de ploi - stare de catastrofa naturala

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 01 Octombrie 2014, ora 11:36
2333 citiri
Sudul Frantei, devastat de ploi - stare de catastrofa naturala

Dupa 36 de ore de ploi torentiale, departamentul francez Herault, din sud, intra intr-o perioada de acalmie, asa ca meteorologii au coborat nivelul de alerta. 60 de comune vor fi plasate in stare de "catastrofa naturala".

In Herault nu s-au mai vazut astfel de inundatii de 50 de ani, scrie Le Figaro.

In 36 de ore a cazut echivalentul a patru luni de precipitatii. Orasul Montpellier a fost in mod deosebit afectat de ploile torentiale ce au dus la iesirea din matca a raului Lez.

De miercuri dimineata, departamentul are la dispozitie cateva ore de pauza, dar noi caderi de ploaie sunt posibile. Avand in vedere ca solul este deja saturat de apa, sunt posibile noi probleme pentru locuitorii din regiune.

Nivelul raului Lez la Montpellier a mai scazut, insa deocamdata nivelul alertei nu a fost coborat in cazul sau.

Populatia este indemnata de autoritati sa ramana la curent cu evolutia vremii si sa respecte regulile de securitate emise pe plan local.

Sapte departamente raman sub alerta cod portocaliu de ploi, furtuni si inundatii: Aude, Bouches-du-Rhone, Pyrenees Orientales, Var, Lozere, Gard si Aveyron.

Franta, sub ape: Stare de urgenta in sud, mii de oameni evacuati

Sudul Frantei a fost lovit, luni, de inundatii devastatoare. Orasul Montpellier a avut parte de cantitati neobisnuite de apa si in 60 de orase si sate a fost declarata stare de urgenta.

In departamentul Herault, aproximativ 4.000 de persoane au petrecut noaptea de luni in adaposturi de urgenta, fiind evacuate de teama nivelului ridicat al apei.

Serviciile de urgenta au intervenit in 1.200 de cazuri pe timpul noptii pentru a ajuta localnicii din intreaga regiune.

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, s-a deplasat luni in zonele afectate pentru a se asigura ca "toate fortele sunt mobilizate" pentru a face fata crizei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#Franta inundatii Montpellier, #Franta inundatii , #Franta