Turnul Eiffel, perla Parisului, va fi renovat

Joi, 13 Octombrie 2011, ora 07:10
2274 citiri
Turnul Eiffel, perla Parisului, va fi renovat

Primaria din Paris a aprobat lucrarile de renovare a turnului Eiffel, cunoscutul obiectiv turistic din capitala Frantei, contand ca, in acest fel, se va dubla numarul actual de vizitatori.

De altfel, in prezent, turnul Eiffel este cel mai vizitat obiectiv turistic cu plata din lume, fiind frecventat anual de aproape 7 milioane turisti. Smart Planet relateaza ca, de la deschiderea lui pentru public, in anul 1889, si pana in prezent, monumentul a fost vizitat de circa 250 milioane persoane - de 12 ori cat populatia Romaniei.

In ultimul sfert de secol, s-au executat anual lucrari de intretinere, de revopsire a structurii metalice, restaurari si amenajari.

De randul acesta, primaria a aprobat un buget de 25 milioane euro, pentru o renovare de proportii, capabila sa confere acestui unicat construit in secolul XIX facilitati specifice secolului XXI.

Poate ca cea mai spectaculoasa lucrare din cadrul renovarii va fi inlocuirea planseului lateral de la cota 57 de metri, care inconjoara astazi marele gol central al constructiei cu o placa din sticla masiva, pe care se va putea circula chiar deasupra acestui gol.

Nu sunt lipsite de interes nici solutiile gasite pentru ca primul etaj sa fie accesibil persoanelor cu diazbilitati, atat localnici, cat si turisti sositi sa viziteze Franta.

Inscriindu-se in cerintele tehnologiilor moderne, proiectul are in vedere adoptarea unor solutii functionale, capabile sa inbunatateasca actualele performante energetice cu 30%.

Solutiile privesc protectia antisolara pentru reducerea energiei consumate la functionarea aerului conditionat, obtinerea de curent electric din panouri solare, un mic grup eolian cu 4 turbine (solutie discreta si silentioasa), recuperarea apei pluviale pentru economisirea celei din reteaua urbana.

Prin cel mai reprezentativ monument al sau, Franta intentioneaza sa transmita lumii mesajul sau catre viitor, creand in centrul marii meropole o mica zona antipoluanta.

Pregatirea lucrarilor se va face in timpul iernii, iar desfasurarea lor efectiva va incepe in primavara 2012, urmand sa dureze 18 luni, respectiv pana aproape de toamna 2013, potrivit la La Tribune.

Primaria conteaza ca, prin dublarea numarului de vizitatori, vor creste incasarile dar, mai ales, se va crea cadrul necesar pentru dezvoiltarea activitatii de servicii in aceasta zona.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Turnul Eiffel renovat, #Turnul Eiffel renovare, #Turnul Eiffel energie verde , #Franta