Un tata condamnat la inchisoare, dupa ce si-a hranit copiii doar cu prajituri si Coca-Cola

Joi, 25 Octombrie 2018, ora 13:40
4875 citiri
Un tata condamnat la inchisoare, dupa ce si-a hranit copiii doar cu prajituri si Coca-Cola

Un tata alcoolic din orasul francez Limoges a fost condamnat la trei luni de inchisoare cu executare dupa ce si-a hranit cei doi baieti, in varsta de trei si patru ani, in principal cu Coca-Cola.

Baiatului cel mare i-au cazut sapte dinti din cauza zaharului, iar cel mic este aproape mut. Cei doi copii vor fi supusi in curand unor expertize psihologice si medicale, a indicat avocata copiilor, Carole Papon, reprezentanta a asociatiei France Victime 87.

Tatal lor a fost condamnat la trei luni de inchisoare cu executare de catre tribunalul corectional din Limoges pentru neglijenta in ce priveste obligatiile sale de parinte, intre 2016 si 2018, si a fost caracterizat la audierea din 19 octombrie ca fiind violent fata de sotia sa si fata de copiii sai, transmite AFP.

"Situatia, afectata de alcoolism, este una particulara. Tatal nu stie nici sa citeasca, nici sa scrie, nici sa socoteasca, si nici nu-si da seama de situatie si cheltuieste toate ajutoarele sociale pe alcool.

In cateva zile, familia ajunge sa nu mai aiba ce manca, si ei nu mai au la dispozitie decat Coca-Cola", a relatat avocata.

Serviciile sociale s-au izbit de lipsa unor conditii elementare. "In apartament nu era nimic, nici frigider. Copiii dormeau pe saltele fara lenjerie si nu aveau jucarii... Tatal lor ii hranea cu prajituri si Coca-Cola. Ei erau lasati complet in voia sortii", a afirmat viceprocurorul Bruno Robinet.

Dupa ce serviciile sociale l-au alertat pe procurorul Republicii, cei doi frati au fost dati in grija unor familii. Cel mare "a trebuit sa invete ce sunt legumele si carnea", iar cel mic nu rosteste "nici un cuvant".

Expertizele trebuie sa permita evaluarea prejudiciului si sa afle care sunt consecintele in plan psihologic in primii lor ani de viata.

Citeste si:
PSD și PNL pregătesc ghilotina pentru miniștrii USR. Când e programat votul pentru guvernul Cioloș - surse
PSD și PNL pregătesc ghilotina pentru miniștrii USR. Când e programat votul pentru guvernul Cioloș - surse
Conducerea Parlamentului se reunește la ora 18.00 pentru a stabili calendarul audierilor și votul final pentru guvernul Cioloș. Potrivit unor surse politice, PSD și PNL vor propune ca marți...
Ucidere din culpă? Iohannis&Cîțu au văzut micile sicrie?
Ucidere din culpă? Iohannis&Cîțu au văzut micile sicrie?
La secțiile de terapie intensivă sunt aproape 50 de copii infectați cu Covid-19, care se zbat între viață și moarte. Nu toți pot fi salvați. Săptămâna trecută au murit deja unii,...
Sursa: AGERPRES