Un tren cu pasageri a ramas fara frane si a mers zeci de kilometri fara a putea fi oprit

Vineri, 23 Octombrie 2015, ora 07:12
5076 citiri
Un tren cu pasageri a ramas fara frane si a mers zeci de kilometri fara a putea fi oprit
Foto: Arhiva Ziare.com

Un tren regional din Franta, in care se aflau doar 7 pasageri si mecanicul, a mers necontrolat vreo 20 de kilometri, dupa ce a ramas fara frane.

Incidentul a avut loc marti, iar trenul expres plecase de dimineata de la Abancourt spre Rouen, informeaza AFP preluata de Le Point.

Prima oprire in gara a avut loc fara probleme si trenul a plecat cu 140 km/h spre urmatoarea statie. Apoi, vazand doua vaci pe calea ferata, conductorul a apasat frana de urgenta. Insa, din cauza impactului cu animalele, sistemul electric de franare s-a defectat, iar mecanicul s-a trezit ca nu mai poate controla garnitura.

"Mecanicul s-a confruntat cu o problema electrica. A ramas fara sistemul de franare si nici nu mai putea comunica cu centrul de operatiuni", a explicat Marc Derrieu, de la sindicatul feroviar Sud Rail.

Neavand alta solutie, conductorul a sunat la telefonul mobil si a anuntat ce probleme intampina. Trenul a trecut apoi prin gara Serqueux, cu 90 km/h, provocand daune.

Norocul calatorilor a fost ca apoi trenul a ajuns intr-o zona cu dealuri, asa ca, dupa 19 kilometri de la aparitia problemelor tehnice, garnitura a ajuns in rampa, a incetinit, a oprit un pic, dupa care chiar incepuse sa mearga in sens invers, la vale. Asa ca mecanicul a sarit din mers si a blocat cu pene mai multe roti, inainte ca garnitura sa prinda viteza la vale.

Pasagerii au coborat, apoi, in siguranta si au fost preluati de autocare si dusi la destinatie. Nimeni nu a fost ranit.

SNCF, autoritatea feroviara franceza, a declansat o ancheta in acest caz si a depus o plangere impotriva proprietarului vacilor.

Trenul, construit de grupul canadian Bombardier, este examinat de experti tehnici.

"Mai mult de o mie de coliziuni cu bovine si vanat mare au loc anual pe intreaga retea feroviara (...) Acesta este un eveniment exceptional, deoarece este pentru prima data cand, in urma acestui tip de incident, sistemul de franare nu raspunde in mod corespunzator", potrivit SNCF.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#tren fara frane Franta, #tren ramas fara frana Franta , #Franta