Alerta de securitate pe aeroportul din Koln: Toate zborurile sunt suspendate (Foto&Video)

Luni, 30 Mai 2016, ora 14:35
5615 citiri
Alerta de securitate pe aeroportul din Koln: Toate zborurile sunt suspendate (Foto&Video)
Foto: Facebook/Koln Bonn Airport

Pe aeroportul din Koln, Germania, a fost instituita luni o alerta de securitate, dupa ce o persoana a trecut prin filtrele de scanare fara sa fie verificata si a ajuns intr-o zona restrictionata.

UPDATE 15:05 - Persoana care ar fi provocat haosul pe aeroport a fost prinsa si retinuta. "Un barbat a fost identificat si adus la sectie", a declarat un purtator de cuvant al Politiei Federale.

UPDATE 17:25 - Alerta de securitate din aeroportul Koln a fost provocata de un barbat in varsta de 62 de ani, de nationalitate spaniola, care se grabea sa prinda avionul spre Portugalia. Informatiile au iesit la iveala dupa ce pasagerul a fost interogat de Politia Federala germana.

Toate zborurile au fost suspendate, luni la pranz, pe aeroportul din vestul Germaniei, in timp ce politistii inca il cautau pe cel care a trecut de controale in mod nepermis, scrie Deutsche Welle, care citeaza agentia DPA.

Informatia a aparut mai intai in presa germana, apoi a fost confirmata de un purtator de cuvant al Politiei Federale. Acesta a mai spus ca autoritatile au evacut terminalul 1 al aeroportului si ii verifica pe absolut toti cei care se afla in zona.

Aeroportul Koln, care deserveste si orasul Bonn, a confirmat pe pagina oficiala de Facebook ca terminalul 1 a fost evacuat, iar incidentul a avut loc la filtrele de control al bagajului de mana.

Jurnalista Elizabeth Schumacher de la Deutsche Wellem, care se afla in aeroport, a povestit pe Twitter ca "un pasager se grabea si acum trebuie sa asteptam cu totii: #AeroportulKoln inchis dupa ce un barbat a incercat sa fuga pe la iesirea de urgenta". Ea a postat numeroase poze si clipuri cu cozile formate in aeroport, pentru ca oamenii au fost nevoiti sa treaca din nou pe la filtrele de securitate.

Tuturor avioanelor aflate pe pista li s-a ordonat sa se intoarca in locurile de parcare din dreptul terminalelor, iar pasagerii au fost nevoiti sa astepte la bord sa se lamureasca situatia.

Ziarul local Kolner Stadt-Anzeiger a relatat pe site-ul sau ca ministrul german de Interne a format o celula de criza care sa se ocupe de aceasta problema.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alerta aeroport Koln, #zboruri suspendate Koln , #Germania