Ce se intampla in Germania? Al doilea soldat arestat pentru ca pregatea un atentat

Marti, 09 Mai 2017, ora 21:09
6069 citiri
Ce se intampla in Germania? Al doilea soldat arestat pentru ca pregatea un atentat
Foto: Arhiva Ziare.com

Un al doilea soldat suspectat de convingeri de extrema dreapta si ca ar fi participat la un proiect de atentat impotriva unor personalitati politice germane a fost arestat, a anuntat marti Parchetul antiterorist german.

Acest nou suspect, identificat ca Maximilian T., cetatean german in varsta de 27 de ani, este acuzat de "pregatirea unui atentat grav", alaturi de alti doi suspecti, arestati la sfarsitul lui aprilie: Mathias A., un student german de 24 de ani, si Franco Albrecht, un ofiter de 28 de ani, informeaza AFP.

Cei trei barbati intentionau sa atace personalitati responsabile, in opinia lor, de "esecul in materie de politica a imigratiei sau angajate in februarie in primirea de refugiati", precizeaza comunicatul Parchetului.

Ei au elaborat liste de tinte potentiale, pe care figurau inclusiv numele fostului presedinte german Joachim Gauck sau al actualului ministru al Justitiei, Heiko Maas.

Ideea celor trei era de a ataca aceste personalitati pentru "a arunca suspiciunea pe umerii solicitantilor de azil in Germania".

Pentru aceasta, ei voiau sa puna anchetatorii pe pista unui refugiat sirian care nu a existat niciodata, dat fiind ca era vorba de o identitate falsa, luata de ofiterul Albrecht.

Continuandu-si viata de locotenent la baza franco-germana din Illkirch, langa Strasbourg, in estul Frantei, ofiterul german de 28 de ani a reusit sa se dea drept refugiat sirian si a obtinut, sub aceasta falsa identitate, azil la inceputul lui 2016 in Germania.

Franco Albrecht a fost arestat la mijlocul lui ianuarie de politie austriaca, dupa ce a incercat sa recupereze o arma ascunsa in toaleta pentru persoane cu handicap de pe aeroportul din Viena.

Cazul a luat deja o turnura politica, opinia publica intrebandu-se cum a putut inregistra administratia germana un om care nu vorbea araba ca fiind refugiat sirian.

Ministrul german al Apararii, Ursula von der Leyen, jenat de acest caz si de alte scandaluri, a ordonat o ampla operatiune de cautare in cadrul tuturor cazarmilor armatei germane pentru a confisca orice obiect ce ar aminti de epoca nazista.

Citeste si

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Germania soldat arestat atentat , #Germania